Reţetă de tort inedit cu ruladă şi banane
0Dacă nu ştiţi ce să alegeţi între tort şi ruladă, puteţi prepara un desert care să le conţină pe ambele. Tortul cu ruladă şi banane va uimi musafirii prin inventivitate şi gust.
Ruladă:
- 6 ouă mari
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- gem de capsune, zmeură, caise sau vişine
Cremă:
- 2 plicuri budincă de vanilie (2 x 40g)
- 800 mililitri lapte
- 70 grame unt
- 6 linguri zahăr
- 4 foi gelatină
- ciocolată
- 300 mililitri smântană pentru frişcă
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Rulada: mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând în continuare până se topeşte şi obţinem o bezea fermă şi lucioasă. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt (cernute). Amestecăm cu o lingură. Coacem în tava mare de aragaz, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Pe masa de lucru întindem o hârtie de copt, pe care presărăm zahăr. Peste aceasta întoarcem blatul fierbinte, apoi rulăm pe lungime. După ce s-a răcit blatul îl desfacem şi adăugăm un strat subţire de gem. Rulăm din nou în hârtia de copt şi lăsăm deoparte.

Crema: preparăm budinca aşa cum spun instrucţiunile de pe plic, dar folosind 800 mililitri lapte şi 5 linguri de zahăr. Luăm de pe foc şi adăugăm untul bucaţele, apoi foile de gelatină hidratate în apă rece circa 5-10 minute.

Folosim o formă rotundă de tort (diametru=25 cm), o tapetăm cu folie alimentară, apoi aşezăm felii de rulada pe fundul tavii şi pe margini. Turnăm jumatate din cremă, aşezăm bananele întregi, decojite, apoi restul de budincă.
Dăm tortul la frigider până în momentul servirii, când mixăm smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră şi o aşezăm peste cremă. Deasupra presărăm ciocolată.


Sursă: miremirc.ro