Reţete de post cu broccoli şi conopidă: trei preparate savuroase şi sănătoase de pus pe masă în Postul Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţete de post cu broccoli şi conopidă. FOTO retetaperfecta.ro
Reţete de post cu broccoli şi conopidă. FOTO retetaperfecta.ro

În Postul Crăciunului, reţetele culinare sănătoase, cu legume, sunt extrem de populare. Pentru a vă inspira, vă propunem trei reţete de post cu broccoli şi conopidă, numai bune de servit.

Reţete de post cu broccoli şi conopidă: Mâncare cu orez

Ingrediente

- broccoli

- conopidă

- apă

- sare

- morcov

- orez

- ardei kapia

- piper

- concentrat de legume

- pătrunjel

Preparare

Se spală broccoli şi conopida şi se desfac în bucheţele, după care se dau la fiert vreme de cinci minute în apă clocotită cu sare. Curăţăm morvocii şi îi tăiem felii subţiri, în timp ce ardeii curăţaţi se taie fâşii. Orezul se spală şi se pune la fiert după ce dă apa în clocot, alături de morcov, ardei, sare, piper şi concentrat de legume. Când este gata, aşezăm într-un vas mai mic în care punem un strop de ulei straturi de orez, broccoli şi conopidă. Dăm amestecul la cuptor pentru aproximativ un sfert de oră, după care servin cu pătrunjel proaspăt, tocat pe deasupra, potrivit reţetaperfecta.ro.

   

Reţete de post cu broccoli şi conopidă: broccoli cu usturoi şi ardei iute

Ingrediente

- 200 de grame de broccoli

- 3 căţei de usturoi tocat

- un ardei roşu iute, tăiat fin

- 4 linguri de sos de soia

- două linguri ulei de susan

- sucul de la o lămâie

- sare 

- piper negru 

   

Preparare

Broccoli se căleşte în ulei de măsline pentru 2-3 minute sau până când începe să se înmoaie. Apoi adaugă usturoiul şi ardeiul iute, iar după alte două minute pune sosul de soia, uleiul de susan, sucul de lămâie, sarea şi piperul şi lasă la prăjit. 

Reţete de post cu broccoli şi conopidă: conopidă pane 

Ingrediente

- 2 kilograme de conopidă

- 2 căni de făină 

- apă minerală

- sare şi concentrat de legume dupa gust

- apă pentru fiert conopida 

- 300 de mililitri de ulei pentru prăjit

Preparare

Spălăm şi curăţăm conopida, după care o rupem bucăţele potrivite şi o punem la fiert. Adăugăm în apă puţină sare şi concentrat de legume, conform reteteculinare.ro. Într-un vas, punem puţină făină, sare şi concentrat de legume după gust. Peste ele turnăm treptat apă minerală, astfel încât compoziţia să fie puţin mai groasă decât cea pentru clătite. Amestecăm bine cu telul, iar la sfârşit punem amestecul în frigider pentru aproximativ 30 de minute.

După ce conopida a fiert, o punem la scurs într-o sită. Luăm apoi câte un bucheţel de conopidă, trecem prin aluat, şi punem la prăjit în uleiul încins. Se prăjeşte pe ambele părţi şi se scoate când capătă o nuanţă aurie, într-un vas tapetat cu şerveţele.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite