Reţeta tradiţională de aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale
0
Aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale
Fie că preferaţi plăcinta cu nucă, mere sau dovleac, aluatul face diferenţa atunci când vorbim despre acest desert tradiţional.
Ingrediente aluat fraged:
- 4 linguri de unt, la temperatura camerei
- 2 linguri sirop de arţar
- ¼ linguriţă sare de mare
- 1 cană făină de ovăz
- 1 cană făină de migdale
Mod de preparare aluat fraged:
Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade C;
Pregătiţi ingredientele şi puneţi hârtie de copt într-o tavă de plăcintă;
Într-un bol mare, amestecaţi cu o furculiţă untul, siropul de arţar şi sarea de mare;
Adăugaţi 1/4 din făina de ovăz şi amestecaţi, după care adăugaţi restul încet, în timp ce continuaţi să amestecaţi;
Adăugaţi făina de migdale şi amestecaţi, după care frământaţi cu mâna;
Transferaţi în tava tapetată şi coaceţi timp de 10 minute, apoi adăugaţi umplutura preferată;
Aluatul poate fi păstrat maxim două zile, învelit în folie alimentară.
Sursă: restaurantedelux.ro