Cel mai gustos mod de a găti ceapa: inele în crustă de pesmet şi parmezan
0Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. Pe lângă întrebuinţarea ei în supe, aceasta poate fi preparată într-un mod inedit: prăjită în pesmet şi parmezan.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă făină
- 1 lingură condimente
- 1/2 căni pesmet
- 1/2 cană parmezan ras
- 2 cepe, tăiate felii
- 2 ouă, bătute
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 C.
Adăugaţi hârtie de copt în tavă. Într-un castron mare se combină făina şi condimentele, iar în altul pesmet şi parmezan.
Daţi ceapa prin amestecul de făină, scufundaţi-o în ou, apoi daţi putin amestecul prin pesmet. Aşezaţi pe foaia de copt şi daţi la cuptor aproximativ 20-25 de minute.