Rețeta simplă de cârnați tradiționali care te va face să te lingi pe degete. „Sunt excepționali!”

0
Publicat:

Mai mult sau mai puțin bogate, în funcție de posibilități, mesele de Crăciun au ceva în comun, dincolo de atmosfera de sărbătoare: preparatele tradiționale. Iar cârnăciorii stau la loc de cinste.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Desigur, poți cumpăra produse tradiționale de-a gata, din magazinele specializate și de la multe dintre tonetele cu astfel de bunătăți, deschise la târgurile de Crăciun, dar parcă nimic nu se compară cu un preparat făcut de mâna ta, la tine acasă, în care adaugi nu doar ingrediente clasice, ci și puțină dragoste. 

Nu știi ce rețetă să alegi?

Totuși, misiunea nu-i tocmai ușoară, iar dacă n-ai o bunică prin preajmă, prima dilemă e ce rețetă să alegi dintre multele pe care le găsești în cărțile de bucate ori paginile online specializate.

Iar când vine vorba de cârnăciori alegerea e și mai dificilă, căci proporția între tipurile de carne - porc și vită - și cantitatea de slănină trebuie să fie atent aleasă, pentru a obține un preparat consistent, dar suculent, nici prea uscat, dar nici prea gras, numai bun de pus la sfârâit. 

Rețeta pentru cinci kilograme de cârnați

Site-ul culinar bucataras.ro propune o rețetă simplă pentru care avem nevoie de: trei kilograme de carne porc, două kilograme de carne de vită, o bucățică de slăninuță de porc (o jumătate de kilogram); condimente pentru cârnați (se găsesc în comerț sub formă de amestec), sare, piper, boia, oregano, 4-5 „căciulii” de usturoi și 10 metri mațe.

„Se toacă carnea iar slănina se taie cubulețe mici. Se adaugă condimentele, usturoiul făcut mujdei și puțină apă (100 ml) ori zeamă de la fiertura de oase. Se montează dispozitivul de făcut cârnați la mașina de tocat și se umplu cârnații. Se lasă la scurs de seara până dimineață și apoi se pot (opțional) afuma. Se pot prăji în ulei, în care punem și puțină apă pentru a-i fierbe mai întâi înăbușit. Sunt excepționali!”, explică Adrian Bobu, pe pagină bucataras.ro.

FOTO Bucataras.ro
FOTO Bucataras.ro
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite