Rețeta inedită de prăjitură Pavlova cu cireșe și nucă de cocos

0
Publicat:

Cunoscută pe toată planeta, prăjitura Pavlova a fost denumită după faimoasa balerină rusă Anna Matveyevna Pavlova. Deliciosul desert a fost creat chiar în timpul turneului pe care faimoasa balerină l-a efectuat în Noua Zeelandă şi Australia în anul 1929.

Delicioasa prăjitură se prepară ușor FOTO Delicious Australia
Delicioasa prăjitură se prepară ușor FOTO Delicious Australia

Maestrul cofetar australian Dominic Smith, cu o experiență de peste două decenii în arta culinară, propune o rețetă inedită și delicioasă de prăjitură Pavlova cu cireșe și nucă de cocos.

Pentru bezea aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 albușuri de ou, 1/2 linguriță sare de lămâie, 330 grame zahăr pudră, 2 lingurițe făină de porumb, 1 linguriță oțet alb și 30 grame nucă de cocos deshidratată.

Pentru a orna la final delicioasa prăjitură vă vor fi necesare 300 grame gem de cireșe, o mână de cireșe proaspete și frunze de mentă. Iată și ingredientele necesară pentru crema de nucă de cocos: 500 grame smântână, 100 grame smântână îngroșată, 100 grame cremă de nucă de cocos, 80 grame de zahăr pudră și două lingurițe de esență de nucă de cocos. Preîncălziți cuptorul la 160°C. Desenați un dreptunghi aproximativ de 18 cm x 33 cm pe o bucată de hârtie de copt și folosiți-o pentru a tapeta o tavă de cuptor unsă în prealabil.

Puneți albușurile de ou și sarea de lămâie într-un mixer și amestecați la viteză medie. În timp ce amestecați, adăugați 1 lingură de zahăr pudră la fiecare 30 de secunde și continuați să bateți până când albușurile sunt bine încorporate. Amestecați timp de încă 5 minute sau până când amestecul este gros și lucios, iar zahărul pudră s-a dizolvat.

Se adaugă făina de porumb și se bate până se încorporează, după care se adaugă oțetul alb și nuca de cocos. Așezați bezeaua în centrul dreptunghiului de pe tavă și, cu ajutorul unei palete, întindeți bezeaua în forma dreptunghiului cu valuri deasupra. Reduceți temperatura cuptorului la 100°C.

Coaceți bezeaua timp de o oră și jumătate sau până este uscată la atingere. Se oprește cuptorul și se lasă să se răcească. Pentru crema de nucă de cocos, bateți smântâna și zahărul într-un mixer apoi adăugați progresiv nuca de cocos. Se lasă la frigider timp de minimum două ore, după care se întinde pe bezeaua deja răcită. Se ornează cu gemul de cireșe, cu cireșele proaspete și cu frunzele de mentă.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite