Reţeta de paste pentru campioni, gustoasă şi sănătoasă, dezvăluită de Chef Adrian Şişiu, primul român selectat în competiţia mondială dedicată pastelor

0
0
paste

Cunoscute de către maratonişti sub conceptul de Pasta Party, pastele recomandate de Chef Adrian Şişiu conţin ingredientele care ar trebui să facă parte din meniul unui sportiv profesionist: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţiali, proteine.

Adrian Şişiu, un Chef în vârstă de 29 de ani din Cluj-Napoca şi ambasador culinar al Italiei în România, ne va reprezenta ţara la Campionatul Mondial de Paste Barilla, una dintre cele mai importante competiţii de profil la nivel mondial. Românul „se va bate“ cu alţi 19 chefi din întreaga lume.

Înainte de a intra în competiţie, Chef Adrian Şişiu ne-a dezvăluit o reţetă de paste foarte gustoasă şi sănătoasă.

Ingrediente

200 grame Barilla Spaghetti Bio No. 5

90 grame roşii cherry

20 grame dovlecei

2 grame usturoi

10 grame muguri de pin

25 grame alune

20 grame ciuperci sălbatice uscate

5 grame baby spanac

30 grame avocado

5 grame fulgi de migdale

20 mililitri ulei de măsline extra-virgin

1 gram sare

0,5 grame piper

Mod de preparare

Timp de preparare: 25 minute | Timp de gătit: 10 minute

Prima dată se toacă usturoiul, apoi uşor se face o incizie a roşiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pieliţa. Roşiile se taie mărunt. Următoarea operaţiune este călirea usturoiului, tăierea roşiilor, tăierea măruntă a alunelor muguri de pin. Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare şi adăugate roşiilor. Avocado şi dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie şi baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele deja fierb.

În cele din urmă, adăugăm reţetei de spaghetti şi fulgii de migdale.

Beneficiile ingredientelor

Ingredientele alese sunt o excelentă sursă de energie, ce oferă un echilibru nutriţional, un gust delicios şi o textură excelentă.

Aceste ingrediente sunt regăsite, în mod uzual, în dietele recomandate sportivilor. De exemplu: roşiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale şi alte vitamine esenţiale, usturoiul are un puternic beneficiu anti-inflamator şi ajută în eliminarea toxinelor, alunele oferă protecţie sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi graşi şi proteine, avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină şi conţine nu mai puţin de 18 amino-acizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine.

Mayaşii sunt de părere că „acolo unde este avocado, nu va exista foame şi malnutriţie.“  

Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, foarte bogat în vitamine şi anti-oxidanţi, vitamina K, fiind esenţial pentru cei care practică activităţi sportive, are acizi graşi de tip Omega 3.

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri