Prajitură rusească cu brânză de vaci
0Asemănătoare unui cheesecake cu blat de ciocolată şi un contrast excelent al cremei de vanielie, prăjitura rusească cu brânză de vaci poate fi servită atât cu ocazia unei sărbători, dar şi ca desert pentru pofticioşii familei.
Ingrediente aluat
200 grame unt rece
150 grame zahăr
350 grame făină
5 grame praf de copt
2 linguri cacao
1 ou
Umplutura de branză:
500 grame branză de vaci
150 grame unt moale
150 grame zahăr
Esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
4 ouă
1 plic budincă de vanilie (40 grame)
Decor :
1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare :
Aluat fraged
Frământăm toate ingredientele. Din aluatul obtinut lăsăm deoparte 1/3 învelit în folie alimentară. Restul de aluat îl întindem în forma tapetată cu hârtie de copt (diametru 25 centimetri ).

Umplutură: mixăm toate ingredientele bine de tot, apoi întindem peste aluatul din formă.
Din restul de aluat, formăm biluţe mici, pe care le aşezăm peste umplutură, fără a le apăsa. Marginea rămasă de aluat, o împingem uşor în jos, cu ajutorul degetelor, până la nivelul umpluturii.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius, circa 1 oră. Se lasă la răcit, se pudrează şi se feliază cu un cuţit bine ascuţit.

Sursă: miremirc.ro