Tort delicios cu banane caramelizate
0Tortul cu banane caramelizate este foarte aspectuos şi usor de preparat. Gustul delicios îl face potrivit pentru ocaziile speciale.
Ingrediente:
Blat
150 grame zahăr
25 mililitri apă
15 grame unt
250 grame banane fara coaja
1 păstaie de vanilie
2 ouă
100 grame zahăr
175 mililitri ulei
150 grame faină albă
75 grame făină integrală
1 linguriţă scorţişoară
1 plic praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat
50 mililitri iaurt simplu
Cremă
450 grame cremă de branză
115 grame unt moale
100 grame zahăr brun
100 grame zahăr pudră
Decor
Scorţişoară
ciocolată albă rasă
Mod de preparare:
Blat
Într-o craticioară caramelizăm 150 grame zahăr şi 25 mililitri apă, adăugăm untul şi bananele curaţate de coajă şi tăiate. Lăsăm pe foc până se înmoaie bananele, circa 4-5 minute. Scoatem bucaţelele de banane caramelizate deoparte într-un castron.
Separat, mixăm ouăle cu 100 grame zahăr şi seminţele de la păstaia de vanilie, până îşi dublează volumul. Adăugăm uleiul treptat mixand mereu, apoi bananele caramelizate, făina, praful de copt, scorţişoara şi bicarbonatul (cernute), iar la sfârşit iaurtul. Omogenizăm şi coacem blatul în forma (diametru de 23 centimetri) tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade Celsius (circa 35-40 minute).
Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl scoatem din formă şi il tăiem în 3.
Cremă
Mixăm puţin crema de brânză împreună cu untul moale de la temperatura camerei, apoi adăugăm zahărul brun şi zahărul pudră. Omogenizam bine şi lăsăm deoparte circa 5 minute, timp în care zahărul se va topi.
Asamblare
Împărţim crema în 4 părţi. 3 pentru blaturi şi una pentru marginile tortului.
Decorăm cu ciocolată albă rasă, scorţişoară măcinată şi rondele de banană.
Poftă bună!
Sursa: miramirc.ro