Prăjitură de post cu gem şi nuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada rămasă până la Paşte puteţi pregăti această prăjitură de post cu gem şi nuci, un preparat delicios care va fi savurat cu plăcere şi de copii sau de persoanele care nu ţin post, la o cană de ceai sau de cafea.

Prăjitură de post cu gem şi nuci: ingrediente

1 cană de gem
1 cană de apă călduţă
1 cană de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1/2 cană de ulei
1 plic praf de copt
1 lingură zeamă de lămâie
3 căni de făină
1/2 cană de cacao
1 linguriţă de scorţişoară
1 cană de nuci tocate
1 vârf de cuţit sare
200 grame zahăr pudră
6 linguri de apă
1 lingură zeamă de lămâie

Prăjitură de post cu gem şi nuci: Mod de preparare

Pentru a pregăti o prajitură de post cu gem şi nuci delicioasă, tocaţi nuca, în bucăţi mai mari, cu ajutorul unui cuţit, apoi ungeţi o formă pentru copt cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină. Amestecaţi gemul cu apa caldă într-un vas adânc şi adăugaţi uleiul, zahărul şi zahărul vanilat, pentru ca apoi să bateţi compoziţia cu telul până se topesc cristalele de zahăr. Adăugaţi pudra de cacao, scorţişoara şi puţină sare, praful de copt stins cu zeama de lămâie, după care presăraţi făina pe care o încorporaţi treptat. Adăugaţi nuca tăiată. Coca obţinută se toarnă în forma pentru copt şi se introduce în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade, unde se coace timp de aproximativ 40 de minute.

După ce prăjitura este gata puteţi să faceţi o glazură din zahăr pudră amestecat cu puţină apă şi zeamă de lămâie, apoi să o turnaţi peste prăjitura răcită şi scoasă din formă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite