Prăjitura cu bere, în topul preferinţelor celor care iubesc licoarea pe bază de hamei
0
Dacă sunteţi un iubitor al gustului de bere, această prăjitură va ajunge cu siguranţă unul dintre deserturile preferate.
Pentru iubitorii de bere, adăugarea acesteia chiar şi într-un desert, cu siguranţă nu este o exagerare. Berea poate fi găsită în diferite reţete cu pui, brânză, coaste sau aripioare. Aşa că dacă este un ingredient excelent şi pentru desert, de ce să nu-l folosim?
„Folosiţi bere neagră plină de aromă care va da un gust excelent", recomandă scriitoarea Tessa Kiros, care a inclus această reţetă în cartea sa despre bucătăria portugheză "Piri Piri Starfish: Portugal Found", scrie latimes.com.
Timp de preparare: 1,5 ore
Porţii: 12
Ingrediente:
¾ cană cu unt
¾ cană cu zahăr pudră
esenţă de vanilie
3 ouă
o lingură cu lapte
¾ cană cu bere neagră
o lingură coajă de lămâie
½ cană cu miere
2,5 căni de făină
o linguriţă praf de copt
o linguriţă bicarbonat de sodiu
o linguriţă scorţisoară
½ cană cu nuci
- Se încinge cuptorul la 350 de grade
- Se unge tava cu unt, iar apoi se tapetează cu făină
- Se bat untul, zahărul şi vanilia până devin o cremă. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare, pentru a se încorpora cum trebuie. Se adaugă laptele, berea, coaja de lămâie şi mierea.
- Se cern făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara, iar apoi se adaugă peste compoziţie. Se adaugă nucile în aluat.
- Compoziţia se toarnă în tavă şi se coace 35 - 40 de minute, până devine aurie. Se lasă în tavă să se răcească 10 minute, iar apoi prajitura cu bere poate fi servită. Poftă bună!