Paella, preparatul cu savoare iberică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deoarece orezul era cultivat în Spania, iar ieşirea la mare a ţării oferea peşte şi fructe de mare din belşug, paella nu era un fel de mâncare costisitor.
Deoarece orezul era cultivat în Spania, iar ieşirea la mare a ţării oferea peşte şi fructe de mare din belşug, paella nu era un fel de mâncare costisitor.

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare spaniole este paella, o combinaţie savuroasă de orez, legume, carne sau fructe de mare. Reţeta diferă de la o regiune la alta şi în funcţie de asta se adaugă şi diverse condimente.

A bea sau a mânca?

Despre paella se spune că este contopirea perfectă dintre cele două culturi ale Spaniei, cea romană, reprezentată de tigaia în care se face mâncarea, şi cea arabă, prin ingredientul principal, orezul. Există o poveste veche legată de acest fel de mâncare. Se spune că servitorii regelui Moorish  au preprarat paella din resturile de mâncare de la un banchet regal. Ei le-au luat acasă şi au făcut paella. Defapt, se crede că numele vine de la cuvântul arab „baqiyah“, care însemna resturi de mâncare. Totuşi, numele paella vine de la tigaia in care se prepară. În limba sanscrită veche, termenul „pa“ însemna „a bea“, iar patella era vasul din care se bea, unul asemănător tigăii, care era folosit pe post de recipient la început şi nu pentru a prepara mâncarea în el.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite