Negresa pufoasă de post, un desert senzațional. Rețeta prăjiturii care se topește în gură

0
Publicat:

Un desert ieftin și ușor de preparat este negresa pufoasă de post. Prăjitura se gătește cu câteva ingrediente, însă rezultatul este senzațional. Fără ouă, lapte și unt, desertul va cuceri și cele mai pretențioase gusturi.

Negresa de post, un desert delicios FOTO Shuttersatock
Negresa de post, un desert delicios FOTO Shuttersatock

Ingrediente:

  • 250 ml apă minerală (1 cană)
  • 250 g zahăr (1 cană)
  • 100 ml ulei (un pahăruț)
  • 400 g gem de vișine/cireșe/căpșuni
  • 450 g făină (3 căni)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu( stins cu 3 linguri de oțet)
  • puțină sare
  • esență de rom

Mod de preparare:

Într-un bol puneți apa minerală, zahărul, sarea, esența și amestecați bine pânî se dizolvă zahărul. Adăugați uleiul și gemul, apoi bicarbonatul stins în oțet, scrie gustos.ro. Încorporați făina și cacao, omogenizați și transferați aluatul obținut într-o tavă de 25x35 cm și coaceți negresa 35-40 de minute, la 180 de grade C sau pânî trece testul scobitorii.

Lăsați-o pe un grătar să se răcească și tăiați negresa pufoasă de post în forma dorită.

Dacă doriți, înainte de a o pune la cuptor, puteți presăra deasupra și nuci tocate.

Eu zic să încercați rețeta de negresă pufoasă de post, este minunată și vă asigur că va fi pe placul tuturor. Poftă bună!

Cum mâncăm sănătos în post. Semnal de alarmă de la nutriționiști în legătură cu alegerile alimentare

Există anumite alimente care ar trebui să fie consumate cu moderaţie sau chiar evitate în post. Este vorba despre unele produse speciale de post, unele dintre ele având valoare nutriţională mică.

Dulciurile de post, cum ar fi îngheţata de post, biscuiţii şi napolitanele de post, dar şi multe alte produse din această categorie conţin la fel de mult zahăr şi grăsimi nesănătoare ca restul dulciurilor din comerţ, fără a aduce vitamine şi minerale”, subliniază Adina Rusu, nutriţionist.

Pentru cei care vor să opteze pentru astfel de produse de post, specialiştii vin cu câteva sfaturi sănătoase.

Trebuie să le alegem pe cele care nu conţin ulei de cocos sau de palmier, care nu conţin mult zahăr şi care nu au sare în cantitate mare. Să alegem alimente a căror listă de ingrediente începe cu surse vegetale de proteine, cum ar fi fasolea, lintea, năutul sau soia, nu doar cu extracte proteice din aceste plante”, conchide nutriţionistul Adina Rusu.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite