Mic-dejun romantic de Sfântul Valentin: clătite, şuncă şi ouă în formă de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vrei să-ţi surprinzi partenerul sau, de ce nu, partenera cu un mic dejun romantic de Ziua Îndrăgostiţilor, pe bază de clătite-inimioare cu căpşuni, îţi arătăm ce trebuie să faci.

În compoziţia obişnuită de clătite, se pot adauga gem de căpşuni şi cubuleţe de căpşuni proaspete. Pentru ca acestea să poată lua mai uşor forma de inimioară este însă de preferat gemul, pentru ca aluatul să fie subţire şi uşor de modelat. Reţeta va deveni astfel o reţetă de “clătite de artă”, mai exact de clătite în formă de inimă pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

Cu ajutorul unui squeezer (n.r. - recipient din plastic, cu capăt subţire, pentru ornat prăjituri) poţi trasa designul în formă de inimă şi poţi lucra chiar şi la interiorul clătitelor-inimioare după cum poţi vedea în imaginea de mai jos:

image

Foto: aspicyperspective.com

Începi prin a contura clătita, după care îi umpli interiorul după cum îţi dictează propria imaginaţie. După un minut umpli suprafeţele neacoperite pentru a crea o variaţie de culoare. Nu uita să le întorci pentru a se coace în întregime.

Pentru a completa micul dejun, poţi prepara şuncă în cuptor, pe care o poţi impături tot în formă de inimă.  Pe lângă acestea, un ou-ochi modelat, prin tăiere, în formă de inimă, va completa peisajul culinar surpriză (foto jos).

image

Foto: aspicyperspective.com

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite