Mâncare de post cu prune afumate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilaf de orez cu prune afumate FOTO şi reţetă vulpeacofetar.blogspot.ro
Pilaf de orez cu prune afumate FOTO şi reţetă vulpeacofetar.blogspot.ro

Mâncare de post cu prune afumate. Cu ocazia postului Paştelui, vă prezentăm o reţetă de orez cu prune afumate, un fel de mâncare specific Munteniei.

În postul Paştelui, care a început pe 23 februarie şi care va ţine şapte săptămâni, trebuie să devenim creativi în bucătărie. Cu această ocazie, vă recomandăm o reţetă de orez cu prune afumate:

Mâncare de post cu prune afumate: Ingrediente

- 500 g prune uscate

- 300 g orez

- 2 l apă

- 130 g zahăr

- un praf de sare

Mâncare de post cu prune afumate: Mod de preparare

Se spală prunele în câteva ape, până când apa scursă rămâne curată. Se pun la fiert şi se dau de câteva ori în clocot. Într-o tigaie mai adâncă, se pune puţin ulei la încins, în care se perpeleşte orezul, după ce este şi el spălat în câteva ape, apoi se adaugă câte puţin din apa în care au fiert prunele. 

Când orezul este pe trei sferturi gata, oprim focul şi scoatem prunele, lăsându-le să se răcească. Punem zahărul într-o crăticioară mică la caramelizat, apoi îl „stingem” cu o cană din apă de la prune şi îl lăsăm să se topească. Scoatem sâmburii prunelor, presându-le între degete. Punem orezul, prunele fierte şi zahărul stins într-o crăticioară, la foc mic, mestecând din când în când. Poftă bună! 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite