Idei de aperitive pentru masa de Crăciun. Cum transformi castraveții în brăduți și crochetele în oameni de zăpadă
0Pe lângă salata de boeuf și piftie, pe masa de Crăciun trebuie să existe și câteva platouri cu aperitive. Acestea pot fi realizate, cu puțină îndemânare, în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Aceste aperitive le puteți pregăti alături de copii. Ce poate fi mai frumos decât să-i puneți micuțului un șorțuleț și să treceți la treabă.
Iată câteva idei:
Coșulețe cu cremă de brânză și castraveți în formă de brăduț
Pentru această rețetă trebuie să aveți câteva tarte mici. Le puteți pregăti în casă sau le puteți achiziționa de la orice supermarchet. Crema de brânză se face foarte ușor. Puteți folosi orice fel de brânză și chiar o puteți amesteca pe cea de capră cu cea de vacă.
Puneți brânza într-un robot, adăugați câteva linguri cu smântână, un fir de ulei de măsline si mărar după gust. Umpleți tartele, iar deasupra înfigeți pe o scobitoare câteva felii subțiri de castravete pe care le montați ondulat. În vârf atașați o steluță mică din cașcaval pe care o puteți face cu ajutorul unei forme de fursecuri.

Om de zăpadă din crochete de mezeluri
Mai întâi trebuie să răzuiți foarte fin niște parmezan sau cașcaval. Crochetele se fac foarte ușor. Puteți folosi orice fel de mezeluri. Șuncă, salam sau mușchiuleț afumat. Puneți mezelurile într-un robot, adăugați brânză și câteva linguri de smântână astfel încât să puteți modela compoziția cu mâna.
Crochetele trebuie să fie mai mici și puțin mai mari. Dați bulgărașii prin parmezanul sau cașcavalul răzuit iar apoi treceți la montarea omului de zăpadă. Jos vom pune crocheta mare, iar deasupra pe cea mică. Înfigeți o scobitoare în corpul omului de zăpadă pentru mai mare siguranță. Nasturii se pot face în formă de steluțe din măsline, înfigeți în lateral o crenguță de mărar, atașați ochii din piper, iar nasul și căciula se vor face, bineînțeles din morcov.