Grepfrutul, un aliment care poate fi folosit în realizarea a numeroase reţete culinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele de grepfrut nu reprezintă doar o alternativă de gustare potrivită pentru micul-dejun al „campionilor”, numeroşi bucătari fiind de părere că acest produs poate fi întrebuinţat în realizarea salatelor de fructe a sosurilor sau ca aliment de bază în anumite reţete culinare.

Melanjul între gustul dulce şi cel acrişor face din grepfrut un produs alimentar care poate fi utilizat pentru pregătirea mai multor tipuri de mâncare, fie ele aperitive, feluri principal sau desert, informează „New York Times”.

De asemenea, fructul exotic adus pe Bătrânul Continent din Insulele Barbados este şi bună sursă primară pentru realizarea unor sucuri bogate în vitamine. Însă, de cele mai multe ori, grapefruitul este consumat sub următoarele forme:

1. Crud

În cadrul acestei categorii grepfrutul este indicat să fie consumat sub forma unor salate, cum ar fi: a) salata de grepfrut cu măsline verzi şi frunze de fenicului; b)salată de grepfrut cu ton şi scoici

2. Grepfrut copt

Cea mai bună soluţie pentru a găti grepfrut  la tavă este felierea acestuia pe jumătate, urmând apoi presărarea de zahăr brun şi adăugarea de unt. După ce este ţinut în cuptorul încins aproape 5 minute, grepfrutul  este gata pentru a fi pus alături de carnea de pui preparată anterior.

3. Grepfrut tras la tigaie

Varianta utilizării grepfrutului în tipurile de gustări realizate prin prăjire presupune nu număr ridicat de alternative. Fructul poate sta foarte bine alături de carnea de vită, miel sau porc, în cazul în care alegem prăjirea lui, iar ingredientele care trebuie să însoţească grepfrutul în aceste cazuri sunt menta şi curry-ul.

4. Sosuri

Grepfrutul poate fi o alegere bună şi în momentul în care vrem să facem un sos deosebit, care să aducă o notă de savoare gustării noastre. Una din reţetele cele mai cunoscute în acest caz este somonul cu sos picant de grepfrut.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite