De ce sunt recomandate dietele cu sweetie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fruct dulce din categoria citricelor, fiind un hibrid între pomelo de grapefruit, dar mult mai dulce faţă de acestea, sweetie şi-a făcut apariţia pe piaţa românească în ultimii ani.

Numit şi oroblanco, fructul sweetie este un hibrid între între pomelo şi grapefruit, lansat de americani pe piaţă în anii 80, israelienii fiind cei care i-au dat denumirea de sweetie.

Are mai multe seminţe decât un grapefruit, dar e mai dulce. Când este copt, coaja groasă este de culoare verde sau aurie.

Fructul conţine potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitamina C, B1, B2, B5, fier şi licopeină, fiind un puternic antioxidant.

Poate fi consumat simplu sau adăugat în salate, fiind recomandat, în acelaşi timp, şi sucul de sweetie. Sucul de sweetie creşte pofta de mâncare. În schimb, coaja acestuia este buna mai pentru consum fiind bună în lupta împotriva bacteriilor

Beneficii acestui fruct sunt numeroase una dintre printre cele mai recunoscute fiind faptul acizii din sweetie stimulează digestia. Este recomandat dimineaţa datorită conţinutul care de energie fizică, dar este şi un fruct bun pentru cei care vor să slăbească, mai ales pentru faptul că împiedică instalarea obezităţii.

Studiile arată că sweetie scade colesterolul din sânge şi tensiunea arterială. Combate gingivita, constipaţia, diabetul şi răceala.

Sweetie este cultivat în prezent în Statele Unite ale Americii, Australia şi Israel

În funcţie de zonele în care este cultivat apogeul producţiilor de sweetie este în lunile ianuarie-aprilie sau în septembrie-noieembrie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite