Fructe care pot fi preparate la grătar. Meniuri uşoare şi sănătoase, ideale pentru vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pepenele roşu poate fi preparat şi la grătar/FOTO Business Insider
Pepenele roşu poate fi preparat şi la grătar/FOTO Business Insider

Fiecare persoană a făcut sau a mers la grătar măcar o dată în viaţă. Majoritatea preferă să prepare carne la grătar, dar şi legumele şi fructele pregătite în acest fel sunt gustoase. Business Insider a realizat o listă a şapte legume şi fructe care se pot pune pe grătar.

Piersicile

Atunci când mâncăm piersici la grătar împreună cu o bucată de pui sau friptură, piersicile la grătar sunt foarte gustoase. Ele pot fi, de asemenea, servite la desert.

Puteţi mânca piersicile la grătar cu scorţişoară şi unt. Puneţi într-un mic bol untul şi amestecaţi, adăugaţi apoi scorţişoară şi zahăr granulat şi amestecaţi. Pe grătar puneţi piersicile cu puţin ulei şi aşteptaţi până se colorează în maroniu. La final, puneţi peste ele amestecul cu unt şi decoraţi cu frunze de mentă.

Avocado

Food52 recomandă o reţetă de avocado la grătar cu roşii cherry şi ierburi, reţetă la care putem adăuga lămâi. Puneţi pe grătarul bine încins fructele de avocado şi feliile de lămâie. Apoi tăiaţi verdeaţă (busuioc, pătrunjel) şi amestecaţi cu ulei de măsline şi cu sare. La final, amestecaţi fructele rumenite cu aceste ierburi, cu roşii cherry şi cu nuci prăjite. Pentru un plus de amoră puteţi stropi amestecul cu puţin suc natural de lămâie.

Pepenele roşu

Dulce, revigorant si adorat de mulţi, pepenele verde are un gust special pe grătar. Căldura de grătar intensifică dulceaţa fructului suculent, care poate fi servit direct de pe grătar sau într-o salată.

Ananas

Este la fel de normal să punem ananasul pe grătar cum este să-l punem în blender. Se taie fructul în inele, se aruncă pe grătar şi avem o mâncare delicioasă şi sănătoasă. Puteţi adăuga, de asemenea, îngheţată de vanilie şi sos de rom la această reţetă.

După ce ananasul a stat pe grătar 2-3 minute, încălziţi puţin unt, adăugaţi zahăr, esenţă de rom şi puneţi pe foc 2 minute, până se obţine un sos. la final, puneţi pe farfurie o bucată de ananas rumenit, iar deasupra puţină îngheţată şi o linguriţă din acest sos.

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri