Ea este maestrul ciocolatier prin mâinile căruia trec toate produse Heidi înainte de a ieşi pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Cerednicenco. FOTO www.wall-street.ro
Cristina Cerednicenco. FOTO www.wall-street.ro

Cine nu îşi doreşte să lucreze în fiecare zi înconjurat de tone de ciocolată? Cristina Cerednicenco este unul dintre acei oameni norocoşi, care îşi petrece fiecare zi de muncă degustând arome noi de ciocolată şi inventând gusturi şi forme noi, care ulterior ajung pe piaţă, la consumatori.

Cristina Cerednicenco lucreaza in cadrul producatorului de ciocolata Heidi Chocolat, unde si-a inceput cariera in urma cu 14 ani, in functia de lucrator necalificat, si a ajuns pe postul de Maestru Ciocolatier.

"Eu mi-am inceput cariera in firma Heidi in urma cu 14 ani, ca muncitor necalificat, si am trecut prin toate etapele de productie, prin diferite departamente. Am fost ambalator, apoi am trecut la modelare de figurine, apoi am fost numita asistent cercetare dezvoltare, dupa care in 2013 am devenit maitre ciocolatier (...) Ca fii fii bun in meserie trebuie sa treci prin toate etapele procesului de productie", a spus Cerednicenco.

Ea a adaugat ca in Romania nu exista posibilitatea de pregatire pentru functia de ciocolatier, insa compania i-a pus la dispozitie traininguri in strainatate.

In prezent, conduce o echipa de 13 persoane, parte din departamentul de marketing, care creeaza produse noi si le testeaza inainte de a ajunge pe piata.

"Din 2006 pana astazi toate produsele Heidi mi-au trecut prin maini. Impreuna cu echipa am realizat toate mostrele produselor, care ulterior au iesit pe piata, produse pe care le-am realizat initial manual, pentru ca apoi sa intre in productie", a explicat Cristina Cerednicenco.

Procesul de obtinere a unui produs nou, de la primele mostre la vanzarea in magazine, poate dura de la cateva zile la mai multe luni.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite