Dulceaţă de dovleac cu citrice, stafide şi scorţişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dulceaţă de dovleac cu citrice şi stafide Foto nomilktoday.co
Dulceaţă de dovleac cu citrice şi stafide Foto nomilktoday.co

Dulceaţă de dovleac cu citrice şi stafide este combinaţia perfectă între tradiţional şi actual. Pe cât de mult ne-ar putea duce dovleacul cu gândul la o plăcintă, dulceaţa va deveni cu siguranţă una dintre preparatele preferate.

Dovleacul este un simbol al anotimpului de toamnă. Când aminteşti de dovleac, îţi vine imediat în minte gustul fraged al unei plăcinte. Cu toate acestea, cei care adoră dovleacul ar putea să se reorienteze, iar această reţetă să devină una din preferate.

Ingrediente:

2 kilograme miez de dovleac

2 kilograme zahăr

1 portocală

1 grepfruit

2 lămâi

6 plicuri de zahăr vanilat

2 pahare de apă (cam 400-450 ml)

2-3 linguri de stafide

un parf de scorţişoară.

Mod de preparare:

Pentru început nu trebuie uitat înmuiatul stafidelor în apă. În etapa a doua, miezul de dovleac se răzuieşte, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apă, se fierbe până se înmoaie şi se pasează cu un mixer vertical, obtinandu-se un pireu. Între timp, citricele se storc, iar în zeama rezultată se adaugă stafidele scurse de apă, vanilia, scorţişoara şi zahărul tos şi se fierbe până se leagă ca un sirop, scrie gustos.ro.

Se adaugă pireul de dovleac şi se continuă fierberea la foc domol, amestecând mereu cu o lingură de lemn, până când dulceaţa are consistenţa dorită. Se pune in borcane sterilizate in cuptor, se inchid cu capace cu filet sau se leagă celofan dublu. Borcanele se pun la uscat până ziua urmatoare când depozităm dulceaţa în cămară. Poftă bună!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite