Din secretele industriei: somonul este colorat roz, iar untul de arahide conţine urme de insecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO webwhispering.net
FOTO webwhispering.net

Îndrăgostiţii de tainele bucătăriei încearcă, în permanenţă, să afle cât mai multe despre mâncare, să-şi extindă orizonturile culinare, însă deseori, informaţiile pe care le găsesc nu sunt nici pe departe ce aşteptau. Iată câteva „adevăruri” surprinzătoare:


1. Pizza Hawaii a fost inventată de un canadian

Sam Panapolous, un canadian din Londra, Ontario, a inventat Pizza Hawaii în 1962.

2. Americanii mănâncă aproape o tonă de mâncare pe an

Potrivit Serviciului Economic de Cercetare USDA, un american a mâncat, în medie, 891 de kilograme de mâncare în 2011.  

image

3. Migdalele fac parte din aceeaşi familie cu piersicile

Migdalele fac parte din familia prunus, care include şi prunele, cireşele şi piersicile.

image

4. Cartofii franţuzeşti nu sunt franţuzeşti

Atât Belgia, cât şi Franţa susţin că ideea cartofilor prăjiţi le aparţine, dar nimeni nu ştie cu siguranţă de unde a plecat. Se pare că aceştia au fost numiţi „cartofi frunţuzeşti” de către soldaţii americani care s-au oprit în Franţa în timpul Primului Război Mondial şi s-au „delectat” cu acest fel de mâncare.

image

5. Mierea nu expiră niciodată

Chiar dacă este posibil ca mierea să-şi schimbe culoarea sau să se cristalizeze, o putem consuma oricând.6. Numărul de şiruri de boabe de pe un ştiulete de porumb va fi întotdeuna par

De necrezut, dar este un fapt. Dacă se dezvoltă într-un mediu corespunzător, numărul de şiruri de boabe de pe un ştiulete de porumb va fi întotdeuna par.

image7. Mâncarea de tip fast-food îţi poate afecta comportamentul

Simpla vedere a logo-ului unui fast-food îţi poate afecta comportamentul, întrucât te poate face nerăbdător, iar asta duce la incapacitatea de a savura un fel de mâncare.

image
image

8. Unul din două sandwich-uri vândute în Franţa este hamburger-ul americanilor

Chiar dacă hamburgerii sunt delicioşi, cum pot ei concura cu minunile bucătăriei franţuzeşti?9. Parmezanul nu este vegetarian

Parmezanul şi alte câteva tipuri de brânzeturi, contrar aşteptărilor, nu sunt vegetariene. Multe dintre acestea sunt făcute cu cheaguri animale şi conţin o enzimă din stomacul animalelor (capre şi vaci). 10. Unt de arahide cu păr şi insecte

În deliciosul borcan cu unt de arahide de acasă s-ar putea afla până la 30 de părţi, sau chiar mai mult, de insecte pe suta de grame şi cel puţin un fir de păr de rozătoare pe suta de grame, confirmă organizaţia care funcţionează ca Protecţia Consumatorului în SUA (Food and Drug Administration).


11. De cele mai multe ori, carnea de somon pe care o consumăm este vopsită roz

Carnea de somon crescut la ferme, pe care o găsim, de cele mai multe ori în comerţ, este vopsită, culoarea sa naturală fiind gri. Doar somonul prins, care trăieşte liber, are carnea roz.

image
image
image
image
Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri