Din reţetele Sandei Marin: mâncare de pui cu măsline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul Sandei Marin, doamna bucătăriei româneşti, a fost revăzut şi relansat în 2006 de Editura Humanitas cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la apariţie. Vă prezentăm, din cunoscuta carte de bucate a talentatei gospodine, o reţetă de mâncacre de pui cu măsline.

Cecilia Maria Zapan a scris, sub pseudonimul Sanda Marin, volumul „Carte de bucate”care însumează sfaturi culinare, dar o întreagă colecţie de reţete delicioase, printre care şi reţeta de mâncare de pui cu măsline pe care v-o „servim” astăzi:

Mâncare de pui cu măsline

Ingrediente: 

- 1 pui mare

- 2 linguri ulei

- 4 felii de pâine

- 4 roşii sau 1 lingură bulion

- 200 g măsline

- 1 linguriţă făină

- 1 căţel usturoi

- 1 păhărel vin

- sare

Preparare:

Se taie puiul în bucăţi potrivite. Se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se pune într-o cratiţă şi se ţine de cald. În uleiul în care am rumenit bucăţile de pui prăjim pâinea tăiată cuburi mici. Se păstrează şi aceasta la cald.

În aceeaşi tigaie se pun roşiile curăţate de pieliţe şi de seminţe, făina şi un căţel de usturoi sfărâmat. Când roşiile încep să scadă se adaugă vinul şi tot atâta apă. Se face un sos potrivit de scăzut, se gustă de sare. Se toarnă în cratiţa cu puiul şi se adaugă măslinele fierte separat, în apă.

Se ţine mâncarea la foc foarte slab până când se înfierbântă, fără să mai fiarbă. Se aşază în farfurie, iar împrejur se pun cuburile de pâine prăjită.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite