Desert de Revelion: cum prepari tortul cu bezea, pas cu pas în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinaţia rafinată de bezea şi miez de nucă, uşor crocante, şi cremă fină de ciocolată este ideală pentru noaptea magică a trecerii dintre ani. Pentru cei care iubesc torturile, acest desert sectaculos este un vis împlinit.

Ingrediente

PENTRU FOI

7 albuşuri

500 g zahăr pudră

PENTRU CREMĂ

1 kg ciocolată menaj

700 g smântână

pentru frişcă

50 g nucă coaptă şi zdrobită.

1. Într-un vas combini albuşurile cu zahărul şi îl pui pe foc. Amesteci până când se topeşte zahărul. Dai vasul la o parte de pe foc şi mixezi până când obţii o spumă tare.

image

2. Bezeaua obţinută o întinzi pe trei foi de copt pe care le decupezi, în prealabil. Aşezi foaia de copt, pe care ai întins bezeaua cu o spatulă, într-o tavă de cuptor. Neapărat trebuie să le coci pe rând, la foc mic, aproximativ 2 ore. Sunt gata când s-au întărit. Le laşi la răcit.

image

3. Pentru cremă, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata şi o combini cu smântâna pentru frişcă. Amesteci

până când se topeşte ciocolata. O laşi la răcit. Ai grijă să o mixezi din când în când, ca să devină pufoasă.

image

4. Dezlipeşti foile de bezea de pe hârtia de copt. Aşezi o foaie pe un platou, întinzi cremă, presari nuci, pui altă foaie şi repeţi operaţiunea. Îmbraci tortul în crema de ciocolată rămasă şi îl dai la rece pentru 2 ore.

image

Reţetă realizată în colaborare cu revista „Click! Poftă bună!“. Mai multe reţete pentru noaptea dintre ani, în revista „Click! Poftă bună!“, numărul special pentru luna decembrie.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite