Desert de Revelion: cum prepari tortul cu bezea, pas cu pas în imagini
0Combinaţia rafinată de bezea şi miez de nucă, uşor crocante, şi cremă fină de ciocolată este ideală pentru noaptea magică a trecerii dintre ani. Pentru cei care iubesc torturile, acest desert sectaculos este un vis împlinit.
Ingrediente
PENTRU FOI
7 albuşuri
500 g zahăr pudră
PENTRU CREMĂ
1 kg ciocolată menaj
700 g smântână
pentru frişcă
50 g nucă coaptă şi zdrobită.
1. Într-un vas combini albuşurile cu zahărul şi îl pui pe foc. Amesteci până când se topeşte zahărul. Dai vasul la o parte de pe foc şi mixezi până când obţii o spumă tare.
2. Bezeaua obţinută o întinzi pe trei foi de copt pe care le decupezi, în prealabil. Aşezi foaia de copt, pe care ai întins bezeaua cu o spatulă, într-o tavă de cuptor. Neapărat trebuie să le coci pe rând, la foc mic, aproximativ 2 ore. Sunt gata când s-au întărit. Le laşi la răcit.
3. Pentru cremă, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata şi o combini cu smântâna pentru frişcă. Amesteci
până când se topeşte ciocolata. O laşi la răcit. Ai grijă să o mixezi din când în când, ca să devină pufoasă.
4. Dezlipeşti foile de bezea de pe hârtia de copt. Aşezi o foaie pe un platou, întinzi cremă, presari nuci, pui altă foaie şi repeţi operaţiunea. Îmbraci tortul în crema de ciocolată rămasă şi îl dai la rece pentru 2 ore.
Reţetă realizată în colaborare cu revista „Click! Poftă bună!“. Mai multe reţete pentru noaptea dintre ani, în revista „Click! Poftă bună!“, numărul special pentru luna decembrie.