Deliciul iernii: Cum să prepari corect ceapa roșie murată în saramură, pentru a-și păstra prospețimea
0Sezonul murăturilor este în toi, iar pe lângă clasicele opțiuni precum varza, castraveții sau conopida, există și alegeri mai speciale, numai bune de savurat pe parcursul sezonului rece. Un exemplu excelent este ceapa roșie murată, care poate fi preparată atât în saramură, cât și în oțet.

În mijlocul lunii noiembrie, avem încă timp să ne ocupăm de pregătirea murăturilor, iar ceapa roșie murată este o opțiune pe care merită să o încercăm. Procesul este simplu, iar rezultatul este un preparat delicios, care poate completa perfect orice masă.
Ingrediente:
Cel puțin un kilogram de ceapă roșie,
Frunze de țelină,
Mărar,
Cimbru uscat,
O rădăcină de hrean,
Boabe de piper și muștar,
Sare grunjoasă (neiodată).
Mod de preparare:
1. Tăiați ceapa roșie în sferturi și rădăcina de hrean în bucăți mici.
2. Spălați bine frunzele de țelină și rupeți-le cu mâna.
3. În borcan, adăugați în ordine ceapa, hreanul, frunzele de țelină, boabele de muștar și piper, cimbrul, iar la final, mărarul.
Pregătirea saramurii:
1. Amestecați o lingură de sare grunjoasă într-un litru de apă (20-25 de grame de sare pentru un litru de apă).
2. Turnați saramura peste ingredientele din borcan.
3. Borcanul trebuie acoperit (atenție, nu ermetic) și lăsat la temperatura camerei vreme de (...)