Cum se prepară tăiţeii de casă
0
Reţetele de casă sunt cele mai bune, iar tăiţeii nu fac excepţie în acest sens. O reţetă simplă şi de efect prin care poţi să impresionezi pe oricine.
Ingrediente :
2 ouă
faină
Mod de preparare :
Spargem 2 ouă într-un castron şi adăugăm făină, treptat, amestecând cu o furculiţa. Adăugăm făină şi frământăm cu mâna , până obţinem un aluat vârtos ,care nu se mai prinde de masă. Aluatul obţinut îl tăiem cu cuţitul în două, formăm 2 bile pe care apoi le întindem cu sucitorul pe masă cu făină.



Aşezăm fiecare foaie de aluat pe un prosop curat şi le lăsăm să se usuce puţin, nu foarte tare că să nu se rupă.

Rulăm fiecare foaie sub formă de sul, îl tăiem în 2, suprapunem şi tăiem cu un cuţit bine ascuţit, cât de subţire putem.


Tăiţeii tăiaţi îi lăsăm să se usuce, apoi îi aşezăm într-o cutie de carton sau fiecare cum ştie mai bine.


Sursă: miremirc.ro