Cum se prepară peştele copt în pâine, pe pat de bacon şi mentă
0Fie că folosiţi chifle sau aluat de pâine, peştele gătit prin această metodă capătă un gust special şi poate fi preparat foarte rapid.
Ingrediente:
- Chifle sau aluat de pâine
- 200 g sardine în ulei
- 50 g unt
- 50 g ceapă
- 50 g bacon
- 1/2 lămâie
- 1/2 legătură de mentă
- 20 g sare
- 2 g piper
Mod de preparare:
Untul se pune într-un vas şi se ţine la cald până ajunge la temperatura camerei, apoi se amestecă bine cu frunze de mentă tocate, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Chiflele se taie înjumătăţi, iar partea de jos se unge cu untul preparat anterior. Pe deasupra se pun rondele subţiri de ceapă. Peste ceapă se pun peştii din conservă scurşi bine de ulei, apoi se învelesc cu cealaltă jumătate de chiflă.
Chiflele umplute se aşează pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se învelesc cu felii subţiri de bacon, apoi se introduc în cuptorul încins la 150°C şi se coc circa 10 minute.
Sursa: restaurantedelux.ro