Cum se prepară peştele copt în pâine, pe pat de bacon şi mentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că folosiţi chifle sau aluat de pâine, peştele gătit prin această metodă capătă un gust special şi poate fi preparat foarte rapid.

Ingrediente:

  • Chifle sau aluat de pâine
  • 200 g sardine în ulei
  • 50 g unt
  • 50 g ceapă
  • 50 g bacon
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 legătură de mentă
  • 20 g sare
  • 2 g piper

 Mod de preparare:

Untul se pune într-un vas şi se ţine la cald până ajunge la temperatura came­rei, apoi se amestecă bine cu frunze de mentă tocate, zeamă de lămâie, sare şi pi­per.

Chiflele se taie înjumă­tăţi, iar partea de jos se un­ge cu untul preparat ante­rior. Pe deasupra se pun rondele subţiri de ceapă. Peste ceapă se pun peş­tii din conservă scurşi bine de ulei, apoi se învelesc cu cealaltă jumătate de chiflă.

Chiflele umplute se aşează pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se înve­lesc cu felii subţiri de ba­con, apoi se introduc în cup­torul încins la 150°C şi se coc circa 10 minute.

Sursa: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite