Cum prepari în casă simplu şi rapid îngheţata sandwich şi delicioşii biscuiţi ai celebrei Martha Stewart
0Nimic nu se compară cu o îngheţată într-o zi toridă de vară. Sigur, cea mai simplă variantă este să daţi fuga la magazinul din colţ şi să vă cumpăraţi, dar noi vă propunem o reţetă simplă, rapidă şi delicioasă de sandwich cu îngheţată. Adulţii le vor adora, dar mai ales cei mici.
Ingrediente
3 caserole cu sortimentele de îngheţată preferată (cheful Jenn Segal recomandăm vanilie, cafea, unt de arahide, ciocolată şi mentă)
Toppinguri (opţional) – nuci tăiate, ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, bomboane
1 cutie de biscuiţi în glazură de ciocolată
sau
puteţi pregăti proprii biscuiţi cu fulgi de ciocolată, după o reţetă a celebrei Martha Stewart, pentru care aveţi nevoie de:
200 g fulgi de ciocolată
2 ouă
2 linguriţe extract de vanilie
1 linguriţă cu sare
150 g zahăr brun
100 g zahăr
220 g unt la temperatura camerei
½ linguriţă praf de copt
225 g făină
Mod de preparare biscuiţi
Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius
Frecaţi untul cu zahăul până când devine aerat ca o spumă. Adăugaţi sarea, extractul de vanilie şi ouăle şi mixaţi timp de 1 minut.
Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi amestecaţi. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi amestecaţi din nou.
Pregătiţi o tavă cu hârtie de copt şi puneţi câte o lingură de aluat la distanţă de 2 centimetri.
Lăsaţi biscuiţii la copt timp de 8-10 minute până când încep să se rumenească pe margini, dar mijlocul este încă moale.
Lăsaţi-i să se răcească complet
Mod de preparare îngheţată sandwich
Scoateţi îngheţata din congelator şi lăsaţi-o câteva minute pentru a se topi uşor.
Aşezaţi o caserolă spaţioasă în congelator pentru a pune îngheţata sandwich.
Pregătiţi foliile de aluminiu pentru a le aşeza între straturile de sandwich-uri.
Puneţi toppingurile în boluri de mică dimensiune.
Folosind cleşti speciali, puneţi îngheţata între straturile de biscuiţi şi apăsaţi uşor.
Cu marginea unui cuţit neteziţi marginile, iar apoi rostogoliţi marginile prin bolul cu topping. Imediat ce aţi terminat, aşezaţi sandwich-ul în caserola din congelator.
După ce aţi aşezat primul strat de îngheţată sandwich, puneţi o folie de aluminiu deasupra şi apoi celelalte sandwich-uri.
La final, puneţi capacul caserolei şi lăsaţi îngheţata sandwich la congelator cel puţin 6 ore sau o noapte întreagă, astfel încât biscuiţii să se înmoaie.
Poftă bună!