Cum se prepară inedita şi gustoasa plăcintă cu şuncă, caşcaval şi... frişcă
0
Placinta cu şuncă şi caşcaval poate nu este o reţetă ieşită din comun, însă ce aţi spune de varianta la care se adaugă şi frişcă? Pentru iubitorii de preparate inedite, bucătarii ne propun o nouă combinaţie de ingrediente.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 200 g şuncă
- 3 ouă
- 250 ml frişcă lichidă
- 125 g caşcaval
- 1/2 linguriţă sare
- piper
- 5 linguri apă
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, unt, sare şi apă. Împătureşte-l în folie de staniol şi lasă-l două ore în frigider. Întinde aluatul de circa 4 mm grosime. (varianta rapidă: foi de plăcintă congelate)
Unge o tavă termorezistentă cu unt şi tapeteză cu făină, apoi întinde aluatul, inclusiv peste marginile tăvii. Înţeapă aluatul cu o furculiţă ici şi colo. Pune feliile de şuncă peste aluat.
Bate ouăle cu frişca şi piperul, rade caşcavalul şi adugă-l în compoziţie, apoi toarn-o peste şuncă. Acoperă complet cu aluatul de pe margini. Dă la cuptor cam 30-35 de minute. Poate fi servită caldă sau rece.
Sursă: restaurantedelux.ro