Cum se prepară inedita şi gustoasa plăcintă cu şuncă, caşcaval şi... frişcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Placintă rapidă din caşcaval, şuncă şi ...frişcă
Placintă rapidă din caşcaval, şuncă şi ...frişcă

Placinta cu şuncă şi caşcaval poate nu este o reţetă ieşită din comun, însă ce aţi spune de varianta la care se adaugă şi frişcă? Pentru iubitorii de preparate inedite, bucătarii ne propun o nouă combinaţie de ingrediente.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 200 g şuncă
  • 3 ouă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 125 g caşcaval
  • 1/2 linguriţă sare
  • piper
  • 5 linguri apă

Mod de preparare:

Frământă un aluat din făină, unt, sare şi apă. Împătureşte-l în folie de staniol şi lasă-l două ore în frigider. Întinde aluatul de circa 4 mm grosime. (varianta rapidă: foi de plăcintă congelate)

Unge o tavă termorezistentă cu unt şi tapeteză cu făină, apoi întinde aluatul, inclusiv peste marginile tăvii. Înţeapă aluatul cu o furculiţă ici şi colo. Pune feliile de şuncă peste aluat. 

Bate ouăle cu frişca şi piperul, rade caşcavalul şi adugă-l în compoziţie, apoi toarn-o peste şuncă. Acoperă complet cu aluatul de pe margini. Dă la cuptor cam 30-35 de minute. Poate fi servită caldă sau rece.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite