Cum se prepară gogoșile de post, desertul preferat de copii

0
Publicat:

Creștinii care țin post pot încerca o rețetă de gogoși turnate cu lingura, preparat care nu conține lapte și nici ouă. Rețeta este simplă și nici nu costă mult.

Gogoși de post
Gogoși de post

Conform site-ului culinar gustos.ro, pentru a prepara acest desert avem nevoie de 250 g făină, 2 linguri cu vârf de zahăr, 1 linguriță cu vârf coajă de lămâie rasă, 250 ml apă minerală, 7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă, 1 pliculeț zahăr vanilat, un praf de sare, 50 g zahăr pudra vanilat.

Cum se prepară gogoșile

Într-un bol se amestecă zahărul cu zahărul vanilat și coaja de lămâie rasă. Apoi, se adaugă apa minerală, drojdia și totul se amestecă bine cu telul până se topește zahărul. Peste compoziție se cerne făina amestecată cu praful se sare.

Aluatul obținut trebuie să fie bine legat și să aibă o consistentă moale, să cadă ușor de pe lingură. Compoziția se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit timp de o oră.

Într-o tigaie adâncă, puneți ulei la încins. Când acesta începe să sfârâie, se ia cu o lingură din compoziția de aluat și se pun gogoșile la prăjit.

Pentru a nu rămâne crude la mijloc, se prăjesc la foc moderat, până se rumenesc frumos. Apoi, se scot într-un bol și se pudrează cu zahăr pudra vanilat.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite