Cum se prepară delicioasa „pâine-girafă“ în două culori, pentru copiii mofturoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâinea-girafă FOTO miremirc.ro
Pâinea-girafă FOTO miremirc.ro

Dacă aveţi copii răsfăţaţi pe care nu-i puteţi convinge cu niciun chip să mănânce pâine, vă propunem un mod inedit de a le atrage atenţia. Pâinea-girafă este perfectă pentru masa micilor mofturoşi.

Ingrediente:

300 grame făină

1 linguriţă drojdie uscată

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă rasă de sare

15 mililitri ulei

180 grame apă călduţă

25 grame ciocolată neagră (80%) topită

Mod de preparare:

Frământăm toate ingredientele cu excepţia ciocolatei. Împărţim aluatul în două părţi: una va rămâne albă, iar în cealaltă vom pune ciocolată neagră topită. Ungem fiecare bilă de aluat cu ulei, apoi lăsam la dospit circa o oră, potrivit miramirc.com.

image

Bila de aluat o rulăm, apoi o împărţim în 8 părţi. Cu bila albă procedăm la fel. Luăm o bucată de aluat alb şi una de aluat maro. Fiecare bucată o rulăm lung cât lungimea formei de chec în care vom coace. Cea albă o întindem cu sucitorul cât să obţinem o lăţime ca să învelească aluatul maro. Sigilam bine aluatul alb.

FOTO miramirc.com

image
image

Repetăm de încă 7 ori. Rulourile de aluat obţinute le aşezăm în forma tapetată cu hârtie de copt câte 3, apoi 3 şi încă două.

image

Lăsăm la dospit încă 30 minute; ungem pe deasupra cu puţin ulei, apoi coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute.

Lăsăm pâinea să se răcească, acoperită cu un prosop curat, apoi feliem.

Poftă bună!

Sursă: miramirc.com

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite