Cum se prepară chifteluţele de orez cu sos de soia
0Cu interior de carne sau cartofi, chiftelele de orez cu siguranţă vor impresiona invitaţii la masă. Mai rar întâlnite prin bucătăriile românilor, acestea vor satisface poftele oricărui mofturos.
Ingrediente:
- 1kg carne de porc, tocata
- 2 ceşti orez, înmuiat peste noapte
- foi de varza
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingură de ghimbir, tocat
- 1 lingura usturoi, tocat
- 2 linguriţe ceapă verde, tocata
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 ou
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura de ulei de susan
- 1 lingură de piper alb
- 2 linguri de otet
- 1 lingură de ghimbir, tăiat subţire
Mod de preparare:
Se înmoaie orezul în apă peste noapte.
Amestecaţi carnea de porc şi ceapa, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, coriandrul. Adăugaţi sosul de soia, uleiul de susan, piperul alb şi ouăle. Amestecaţi bine.
Scurgeţi orezul. Formaţi amestecul de carne în formă de chiftele şi apoi daţi prin orez. Aşezaţi-le în foi de varză şi gătiţi la aburi pentru aproximativ 20 de minute. Serviţi cu sos de ghimbir, făcut din oţet şi ghimbir tăiat făşii.
Sursă: restaurantedelux.ro