Cum se prepară 7Up Cake, prăjitura pufoasă și savuroasă, cu gust acrișor de lămâie
0Celebra băutură 7Up - ca și alte sucuri carbogazoase cu gust similar - poate fi integrată cu succes într-o prăjitură savuroasă. Cel puțin așa susțin pasionații de prăjituri preparate acasă citați de allrecipes.com.
Rețeta tortului 7Up Bundt Cake împărtășită de utilizatorul Allrecipes JJOHN32 a fost recenzată de peste 250 de ori, cei care au testat-o spunând că este „ușor de preparat” și întotdeauna „un succes”.
„Îl fac de 20 de ani și toată lumea îl adoră”, a mărturisit un comentator.
Și rețeta de tort 7Up Cake are aproape 130 de recenzii entuziaste.
„Atât de incredibil de delicios”, a scris un fan al tortului descris va fiind „perfect pentru vară și ușor ca o pană”.
Ce este 7Up Cake
7Up Cake este un tip de tort dens, a cărui rețeta originală a fost furnizată chiar de la compania de băuturi răcoritoare în anii 1950 și a inspirat multe variații de atunci.
Ingredientele sunt asemănătoare cu cele ale multor rețete de prăjituri: unt, zahăr, făină și ouă, plus câțiva stropi de aromă în plus. Extractul de lămâie aduce un gust ușor și citric acestui desert, iar bulele din cunoscuta băutură acționează ca un agent de fermentare care ajută prăjitura să crească la coacere.
Prăjiturile 7Up pot fi glazurate sau pot fi consumate ca atare.
Prepararea necesită ceva timp, dar cei care au încercat rețeta spun că merită.
Rețetă de tort 7Up
Ingrediente
Pentru tort:
- o jumătate de ceașcă de unt înmuiat la temperatura camerei,
- trei căni de zahăr alb granulat,
- trei căni de făină,
- cinci ouă,
- două lingurițe de extract de lămâie,
- trei sferturi de ceașcă de 7Up (dar orice sifon cu lămâie este bun).
Pentru glazură:
O cană de zahăr de cofetărie,
Un sfert de cană de lapte,
O jumătate de linguriță de extract de vanilie.
Indicații
Preîncălziți cuptorul și ungeți o forma de copt Bundt (cea care lasă prăjiturii un cilindru în centru).
Bateți cu mixerul untul și zahărul, aproximativ 20 de minute, până când devin ușoare și pufoase.
Adăugați făina, amestecând până când se combină.
Adăugați ouăle unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare.
Puneți extractul de lămâie și cele trei sferturi de ceașcă de 7Up în aluat.
Turnați amestecul în forma de copt.
Coaceți timp de 60 până la 75 de minute.
Pentru glazură, bateți zahărul, laptele și extractul de vanilie într-un castron până se combină, apoi turnați peste prăjitura caldă, recomandă allrecipes.com.