Plăcinta suedeză cu mere, desertul aromat de care nu te mai saturi. Nu ai nevoie de aluat și e gata rapid

0
Publicat:

Un desert fin și aromat care se gătește rapid este visul oricărei gospodine. Plăcinta suedeză cu mere este gata în 10 minute și nu este nevoie să lași aluatul la dospit pentru a ieși fragedă. La această prăjitură senzațională aveți nevoie de doar câteva ingrediente.

Plăcinta suedeză cu mere, un desert de care nu te mai saturi FOTO Shutterstock
Plăcinta suedeză cu mere, un desert de care nu te mai saturi FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 6 mere Granny Smith medii decojite fără miez și tăiate felii subțiri
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 113 g unt nesărat topit
  • 1 ou mare la temperatura camerei
  • 200 g zahăr granulat
  • 125 g făină universală
  • înghețată pentru topping (opțional).

Mod de preparare:

„Se preîncălzește cuptorul la 180° C. Se unge cu ulei o tigaie cu diametrul de 22 cm. Într-un castron mare se amestecă merele tăiate felii cu zahărul și scorțișoara până când merele sunt acoperite uniform. Se toarnă în tigaia pregătită”, scrie hellotaste.ro.

Într-un castron se amestecă untul topit, oul, zahărul și făina până când compoziția devine cremoasă. Apoi se toarnă uniform amestecul peste mere. Se dă la cuptor pentru 60-65 de minute sau până când blatul este auriu și merele sunt fragede. Se lasă să se răcească înainte de a o tăia. 

Cum îți dai seama că desertul s-a copt

Plăcinta suedeză cu mere este gata atunci când partea de deasupra este de culoare aurie-maro, iar umplutura ar începe să facă bule. Pentru a verifica, merele se străpung cu o furculiță sau cu o scobitoare. Dacă opun puțină rezistență, dar nu sunt moi, este un semn că s-au gătit fără să se fi transformat într-o pastă.

Desertul se păstrează foarte bine, la temperatura camerei, acoperit, timp de câteva zile. De asemenea, stă la fel de bine la frigider unde va rezista până la patru zile. Dacă vrei să o servești caldă, o poți încălzi fie în cuptorul aragazului, fie în cel cu microunde. Se poate servi, cu o cupă de înghețată alături, în funcție de preferințe.

Un măr pe zi ține doctorul la distanță. Beneficiile asupra sănătății ale acestui fruct

Există dovezi care arată că merele pot îmbunătăți digestia și pot proteja împotriva bolilor cronice, precum diabetul și bolile de inimă, relatează Health.

Îmbunătățesc sănătatea inimii 

Merele, mai ales dacă sunt consumate cu tot cu coajă, sunt bogate în fibre, polifenoli și alți nutrienți care susțin sănătatea inimii. Numeroase studii au asociat consumul de mere cu un risc mai mic de a suferi de boli de inimă.

De asemenea, consumul zilnic de mere a fost asociat cu un risc cu 27% mai mic de a muri din pricina unui accident vascular cerebral și cu un risc cu 25% mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă. 

Merele sunt o sursă bună de pectină, o fibră solubilă care poate îmbunătăți digestia. Pectina este, de asemenea, recunoscută ca fiind un prebiotic care favorizează creșterea și activitatea bacteriilor bune din intestin.  

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite