Cum îndepărtezi pesticidele de pe fructe şi legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, fructele şi legumele pe care le consumăm zilnic pot conţine pesticide. Acestea lasă în urmă reziduri care ajung de multe ori în organism. Există însă câteva soluţii eficiente care te ajută să limitezi cantitatea de chimicale, fără prea mult efort.

Bicarbonatul de sodiu

Spală fructele şi legumele care au coajă tare, freacă-le cu bicarbonat de sodiu şi clăteşte-le cu apă din abundenţă.

Sarea de mare

Prepară o soluţie dintr-o lingură de sare de mare la o cană cu apă şi ţine legumele sau fructele în ea 5 minute, apoi le speli cu multă apă. Cele cu coajă dură se spală bine cu apă şi sare, pentru a îndepărta urmele de murdărie.

Oţetul

Pune o lingură de oţet într-o jumătate de cană cu apă şi apoi presari o lingură de bicarbonat de sodiu. Lichidul obţinut îl pui într-un flacon cu pulverizator şi stropeşti legumele şi fructele cu el. După 5 minute, cât acţionează soluţia, clăteşti bine. Prin spălare şi înmuiere se elimină până la 50% din pesticidele existente în produse. În plus, apa cu oţet şi sare ajută la distrugerea bacteriilor.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite