Cozonac sărat cu şuncă şi caşcaval, o reţetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă
0Cu toţi cunoaştem gustul cozonacului tradiţional, pe care îl avem mereu pe mese de sărbători. Puţini ştim însă cât de gustos este cozonacul sărat cu şuncă şi caşcaval, o reţetă uşoară, rapidă şi foarte gustoasă.
Ingrediente
Aluat :
400 grame făină
140 mililitri lapte călduţ
25 mililitri apă calduţă
50 mililitri ulei de măsline
7 grame drojdie uscată (sau 25 grame drojdie proaspătă)
o linguriţă rasă de zahăr
două linguriţe rase de sare
1 ou mediu
Umplutură:
şunca, salam, bacon
caşcaval felii
ardei cubuleţe
măsline verzi
ceapă verde.
Pentru uns deasupra: 1 ou (sau 1 galbenus +1 lg lapte)
Mod de preparare :
Într-un castron punem ingredientele (cu exceptia uleiului de măsline) şi le amestecăm bine, apoi adăugăm uleiul, frământând pănă când obţinem un aluat elastic.
Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm la dospit 1 oră şi 30 de minute.
Întindem aluatul după ce în prealabil am presărat puţină făină, aşezăm felii de şuncă sau salam, bacon etc, felii de caşcaval sau telemea, cubulete de ardei şi măsline. Rulăm, după care tăiem rondele groase.
Rondelele le asezăm într-o formă de cozonac tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt.
FOTO miremirc.ro
Lăsăm la dospit până cresc, acoperim cu un prosop curat, le ungem cu ou bătut şi le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, circa 40 minute (până se rumeneste frumos deasupra).
Lăsăm să se răcească puţin, apoi feliem şi servim. Este foarte bun atât cald cât şi rece.
Poftă bună!
Sursa: miremirc.ro