Coaste de miel, legume la grătar şi sos pesto: recomandare pentru 1 Mai
0
Pentru că de 1 Mai mulţi români obişnuiesc să sărbătorească Ziua Muncii la un grătar, vă propunem să încercaţi reţeta de coaste de miel cu legume şi sos pesto.
Ingrediente:
- 3 ceşti de orez parfumat Thai
- 650 grame de coaste de miel (într-o singură bucată)
- 1 vanătă
- 2 dovlecei
- 1 ceapă roşie
- 10 grame de rucola
- 50 grame de sos pesto
Mod de preparare:
Taie vinetele şi ceapa rondele, iar dovleceii felii longitudinale. Presară sare şi piper şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Pune-le pe un grătar încins pînă încep să se rumenească şi să se înmoaie.
Dă-le deoparte şi păstrează-le calde.
Sărează şi piperează coastele de miel, apoi lasă-le pe grătar la foc mediu pînă sînt suficient de pătrunse cît să fie pe placul tău. Dă-le deoparte şi lasă-le timp de 10 minute înainte de a le servi. Pune legumele în mijlocul unui platou şi aşază rucola deasupra. Taie coastele de miel, aranjează-le peste rucola şi toarnă la final sos pesto. Serveşte cu orez.
Sos pesto:
- 1 căţel de usturoi tocat fin
- 50 grame de muguri de pin prăjiţi
- 30 grame de busuioc
- 1/4 de cană de parmezan ras
- zeama de la 1 lămâie
- 50 mililitri de ulei de măsline extra-virgin
- sare şi piper
Pune toate ingrediente-le într-un blender şi pasează-le pînă obţii o pastă groasă.
Sursă: restaurantedelux.ro