Cinci sfaturi practice pentru cei pasionaţi de gătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătăria este un loc unde pe lângă pricepere şi creativitate este nevoie de o minte deschisă capabilă să accepte întotdeauna sfaturi care se pot dovedi mai mult decât utile.

Nici un bucătar nu cunoaşte toate trucurile posibile din locul unde îşi desfăşoară activitatea. Tocmai din acest motiv, celor pasionaţi de gătit le sunt date cinci sfaturi pentru a le uşura activitatea.

1.Morcovii

Morcovii se curăţă foarte uşor dacă îi scufundăm câteva clipe în apă clocotită. La fel şi roşiile. Contactul cu apa fierbinte face ca pieliţa exterioară să se desprindă repede.

2.Ouăle proaspete

Ouăle proaspete se aleg astfel: oul proaspăt e mai transparent la mijloc decât la capete. Dacă punem un ou într-un vas cu apă şi el cade la fund, e proaspăt. Dacă pluteşte, ce vechi. Coaja unui ou proaspăt e aspră.

3.Solzii peştilor

Solzii peştilor se curăţă mai uşor dacă înainte a proni operaţia, peştele se pune într-un recipient cu apă care clocoteşte. Încă un truc: solzii se curăţă mereu de la coadă spre cap.

4.Ridichile

Ridichile rămân proaspete dacă le punem cu frunzele în apă şi cu bulbii roşii în sus, ca un buchet de flori.

5.Ţelina

Ţelina capătă adesea, după fierbere, o culoare urâtă, gri. Pentru a rămâne frumoasă şi albă, înainte de fierbere, puneţi-o într-un vas cu apă amestecată cu oţet de mere. 

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite