Chec pufos cu dovleac, nuci şi stafide
0Pentru pofticioşii care iubesc gustul de dovleac, vă propunem reţeta de chec pufos cu dovleac, nuci şi stafide. Cu o culoare intensă şi un gust excelent, sigur va fi pe lista deserturilor preferate ale familiei şi prietenilor.
Ingrediente :
3 ouă
180 grame zahăr
75 grame unt topit
200 grame dovleac crud ras
200 grame făină
1 linguriţă praf de copt
1/4 linguriţă scorţişoară
nuci
stafide
Mod de preparare:
Într-un castron mixăm spumă ouale cu zahărul, adăugăm untul topit şi răcorit, dovleacul crud ras, apoi faina amestecată cu praful de copt şi scorţişoara măcinată. Compoziţia o turnăm în tava de chec tapetată cu hartie de copt.

Deasupra presărăm nucile şi stafidele. Se coace în cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Pentru a verifica dacă este copt, se face testul scobitorii.

Poftă bună!
Sursă: miremirc.ro