Chec de post cu banane şi nuci

0
0
Chec de post cu banane şi nuci. FOTO culinar.ro
Chec de post cu banane şi nuci. FOTO culinar.ro

Chec de post cu banane şi nuci. Un răsfăţ dulce în timpul postului, banana bread, după denumirea americană, checul de post cu banane şi nuci este un desert delicios şi uşor de realizat.

Persoanele care simt nevoia să „îndulcească” postul Paştelui pot apela la această reţetă de chec de post cu banane şi nuci:

Chec de post cu banane şi nuci: Ingrediente

– 3 banane coapte

– 180 g zahăr

– 2 plicuri zahăr vanilat

– 200 ml ulei

– 250 g făină

– o linguriţă rasă cu bicarbonat

– o jumătate de linguriţă praf de copt

– un vârf de cuţit sare

– o linguriţă coajă de lămâie rasă

– o jumătate de cană cu alune/migdale/nuci

– zahăr pudră

Chec de post cu banane şi nuci: Preparare

Se pun alunele la copt pentru aproximativ zece minute într-o tavă, la foc moderat. După ce s-au răcit, se fărâmiţează.

Pasăm bananele bine coapte, iar apoi le punem într-un castron, amestecându-le cu uleiul, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se amestecă până când pereţii vasului rămân curaţi.

Separat, amestecăm făina cernută cu bicarbonatul, sarea, praful de copt şi alunele măcinate, după care amestecăm până se omogenizează.

Ungem o forma de chec sau aşeză o fâşie de hârtie de copt la bază şi băgăm la cuptor, la foc mic (175 grade C) pentru aproximativ 50 de minute. La final, lăsăm să se răcească şi cernem zahăr pudră pe deasupra.

Mai multe - Bucătărie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite