Video Cea mai simplă rețetă de pâine, cu efort minim. Jamila Cuisine: Fără frământare, crocantă la exterior, moale la interior, și foarte gustoasă

0
Publicat:

Rețeta de pâine fără frământare se prepară în cinci minute. Este simplu de făcut și este nevoie doar de patru ingrediente, susține Jamila Cuisine, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din România.

Pâine fără frământare FOTO: FB
Pâine fără frământare FOTO: FB

Pentru prepararea rețetei propusă de Jamila este nevoie de următoarele ingrediente 500 de g făină, 400 ml apă, 7 g sare și 2 g drojdie uscată (sau 5 g drojdie proaspătă).

„Ingredientele sunt simple și puține. Făina poate fi de orice fel. (...) Drojdia pe care am folosit-o a fost uscată. Rezistă mult mai mut timp fără să expire, și e la fel de bună că cea proaspătă. Bineînțeles că puteți folosi și drojdie proaspătă, doar că dublati cantitatea și o dizolvați în apă din rețeta. Că tot am menționat apă, aveți nevoie de apă la temperatura camerei. Pentru că aluatul stă foarte mult la dospit, apă la temperatura camerei este perfectă”, spune Jamila Cuisine, pe blogul său.

E foarte simplu să facem pâine fără frământare, susține Jamila.

„Îmi tot scriu multe persoane și îmi spun că nu le reușește niciun preparat care necesită frământare. Fie nu reușesc să frământe cum trebuie, fie pun prea mult sau prea puțin lichid. Cert este că dintr-un motiv sau altul rețete pe care trebuie să le frământe nu le ies în niciun chip. Eu am făcut această rețeta foarte des în sarcina, atunci când nu puteam frământă. La fel că rețeta de cozonac fără frământare, iese perfect de fiecare dată, așa că m-am gândit s-o împărtașesc și cu voi, mai ales că se face atât de ușor și e atât de bună”, spune Jamila Cuisine, pe blogul său.

Se amestecă cele patru ingredienteși și lăsăm aluatul să stea peste noapte sau pentru aproximativ 12 ore.

„Este nevoie de această perioadă de timp pentru că aluatul să crească și glutenul să se dezvolte. Pentru că nu-l frământăm deloc, trebuie să lăsăm timpul să facă asta în locul nostru. În plus, folosim și foarte puțină drojdie, așa că este nevoie că aluatul să se odihnească peste noapte. Aluatul se lasă la temperatura camerei, însă dacă este foarte cald afară, îl putem pune și în frigider”, dezvăluie Jamila. 

Cea mai bună pâine fără frământare

După ce a dospit, aluatul pentru această pâine fără frământare va fi foarte moale. Nu va speriați, este normal. Puneți făină din belșug și modelați aluatul cu încredere. Pentru a-l coace aveți nevoie de o cratiță din fontă sau măcar de un vas de lut cu capac, mai spune Jamila. 

„Foarte important este că respectivul vas să fie unul pentru cuptor și să reziste la temperaturi înalte. Puteți folosi și o cratiță obișnuită, dar să fie una cu baza groasă. Când e gata, pâinea se lasă să se răcească și se poate servi. Este absolut minunată, moale în interior și crocantă la exterior, cea mai bună pâine fără frământare”, adaugă Jamila Cuisine.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite