Cea mai simplă rețetă de ardei copți la borcan pentru iarnă, cu sau fără conservanți

0
Publicat:

Când spui ardei capia la borcan, te gândești prima dată la murături. Poți însă să-i conservi și altfel, tot la borcan, sub forma unuia dintre cele mai apreciate preparate din această legumă: ardei copți.

Ardei copți pentru iarnă. FOTO Shutterstock
Ardei copți pentru iarnă. FOTO Shutterstock

Conservele de ardei copți sunt nu doar savuroase, ci și ușor de preparat.

Realitatea.net a publicat o rețetă simplă, tradițională, care merită încercată.

Ingredientele necesare:

10 kg ardei căpia sau grași (ori combinați, în proporții egale sau diferite, după preferințe);

200 ml oțet;

200 g zahăr;

800 ml apă;

Trei linguri sare fără iod (la vrac);

Facultativ, o linguriță salicil (1 plic și jumătate praf conservant).

Cum se prepară ardeii copți la borcan pentru iarnă

Ardeii se coc, se sărează și se lasă în repaos timp de 30 minute. Se curăță de coajă, codiță și semințele și se așează în borcane de 800 ml.

Separat, într-o oală, se pun la fiert 800 ml apă cu 200 g zahăr, trei linguri sare și 200 ml oțet. Când lichidul dă în clocot, se oprește focul, se trage oală deoparte și se adăugă o linguriță de salicil (sau 1-1/2 plic de praf conservant).

Se amestecă până la dizolvare și se toarnă acest sirop în fiecare borcan, peste ardei, până se umple.

Se montează capacele, iar apoi borcanele se acoperă cu pături până a două zi.

Dacă nu se utilizează conservanți, borcanele se pun la sterilizat în baie de apă pentru 20 de minute de la primul clocot, după care se acoperă cu pături până a două zi, când borcanele sunt reci.

Cantitatea de baiț indicată în rețetă este suficientă pentru șase borcane de 800 ml.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite