Ce se mănâncă de Paşti în jurul lumii: unde se pregăteşte supa de asmăţui şi din ce se prepară Pashka la ruşi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa de asmăţui este servită de germani în Joia Patimilor, pe care ei o numesc Joia Verde şi în care aceştia consumă preparate verzi. FOTO telegraph.co.uk/Alamy
Supa de asmăţui este servită de germani în Joia Patimilor, pe care ei o numesc Joia Verde şi în care aceştia consumă preparate verzi. FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Dacă vă gândeaţi că suntem atipici prin pasca şi cozonacii de Paşti, sau drobul de miel, ei bine nu. Există preparate tradiţionale speciale care ajung pe mesele festive ale numeroaselor popoare din jurul lumii. Iată o listă a alimentelor şi a preparatelor consumate de diverse popoare cu ocazia sărbătorilor pascale.

Bulgaria/Georgia/Rusia - Kulich

Familiile din multe ţări creştin-ortodoxe, inclusiv Bulgaria, Georgia şi Rusia, prepară prăjitura Kulich de Paşti. Prăjiturile sunt coapte în tăvi înalte şi decorate cu îngheţată albă şi bomboane decorative colorate sau cu flori. Prăjitura este de obicei sfinţită de preot după slujba de Paşte.

kulich

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Germania - Supa de asmăţui (hasmaţuchi )

Joia Patimilor este cunoscută drept Gründonnerstag sau drept „Joia Verde” în Germania, când germanii consumă, în mod tradiţional, mâncăruri de culoare verde. Supa de asmăţui sau hasmaţuchi (plantă erbacee, plăcut mirositoare, cu flori albe, uneori gălbui, face parte din familia Apiaceae, fiind înrudit cu pătrunjelul şi cu morcovul. Este folosit la unele preparate culinare, atât în stare proaspătă (la salate) precum şi uscată (ciorbe etc.) sau la asezonarea ciorbelor, având un gust acrişor-amărui specific) este o alegere populară.

supa de asmatui

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Brazilia - Paçoca de Amendoim

Pe bază de alune, zahăr şi făină de manioc, această delicatesă braziliană este foarte des servită în onoarea festivalului de Paşti.  

Paçoca de Amendoim

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Danemarca - Påskeøl

În Danemarca, veţi putea găsi o bere specială, pusă în vânzare doar cu ocazia sărbătorilor pascale. Påskeøl este o bere mai tare decât cele obişnuite.

Påskeøl

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Spania - Rosquillas

Mulţi spanioli aleg să prepare un preparat culinar special cu ocazia Paştelui. Este vorba despre rosquillas, care sunt de fapt gogoşi coapte şi prăjite, făcute din făină fermentată. Gustul acestora variază de la regiune la regiune, unele fiind dulci, altele cu gust de rozmarin, în timp ce altele sunt servite după ce au fost trecute prin lichior de anason.

Rosquillas

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Mexic - Capirotada

Capirotada este un fel de bundincă din pâine picantă mexicană umplută cu stafide, scorţişoară, cuişoare şi brânză care este populară în perioada Paştelui. Se spune că fiecare ingredient aminteşte de suferinţa lui Iisus Hristos, cuişoarele fiind cuiele bătute în cruce, batoanele de scorţişoară - crucea de lemn, iar pâinea corpul Mântuitorului.  

Capirotada

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Slovenia/Croaţia  - Pinca

Semănând cu o cruce mare din chifle, pinca este o pâine dulce pe care se poate observa forma de cruce. Aceasta este consumată pentru a celebra sfârşitul postului în Slovenia şi Croaţia. Pinca este preparată şi în anumite zone din Italia.

Pinca

FOTO telegraph.co.uk/Alamy

Pashka - Rusia

Acest desert tradiţional în formă de piramidă, făcut din brânză, este servit de Paşti în Rusia. Preparatul este de obicei decorat cu simboluri religioase precum literele XB, de la „Christos Voskres”, care semnifică „Hristos s-a înălţat”.

Pashka

FOTO telegraph.co.uk/Christopher Jones

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite