Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în bulion. Nu toate gospodinele îl folosesc corect

0
Publicat:

Bicarbonatul de sodiu nu lipsește din nicio bucătărie și poate fi folosit cu succes și la pregătirea anumitor preparate culinare, inclusiv a conservelor, dar nu oricând și oricum.

 Bulion făcut acasă FOTO Adevărul
Bulion făcut acasă FOTO Adevărul

Este perioada preparării conservelor de iarnă, iar din cămară nu are cum să lipsească bulionul.

 Mii de gospodine îl prepară, fiecare după rețeta cunoscută.

Unele gospodine adaugă în bulion, uneori, și bicarbonat de sodiu, un truc de care se folosesc pentru a echilibra gustul. 

Efectul scontat

Gospodinele cu experiență îl folosesc în cazul în care sosul de roșii a ieșit prea acru.

Bicarbonatul de sodiu adăugat în bulion va neutraliza acidul din tomate. 

Cum poți să păstrezi bulionul tot anul

Cea mai bună și eficientă metodă de a conserva bulionul de casă pe tot parcursul anului, este sterilizarea (prin fierbere).

După fierbere, ambalați bulionul fierbinte în borcane, sau alte recipiente, și sigilați-l ermetic. O altă metodă care ajută la păstrarea bulionului de casă, pe tot parcursul anului, este adăugarea de sare.

Asigurați-vă însă că nu adăugați prea multă!

Citiți în Click! câteva trucuri utile la care puteți apela când preparați bulion!

Cum alegi roșiile pentru bulion

Amintim că roşiile pentru conserve, suc de roşii sau bulion, trebuie să fie coapte. Atenţie, nu toate soiurile de tomate sunt recomandate pentru o astfel de procesare. Trebuie să aibă o anumită consistenţă, culoare şi un echilibru în compoziţia chimică.

„Sunt soiuri specializate pentru suc de roşii şi bulion, care trebuie să fie cu substanţă uscată ridicată, cu o pigmentaţie frumoasă, de regulă roşu-grena, cu puţine seminţe în fruct şi, ce este mai important, să aibă aciditate scăzută, adică să nu înţepe la limbă aşa cum ne dorim la roşiile pentru consum în stare proaspătă. Deci, trebuie să fie fade, ca să nu creeze fenomenul de fermentaţie, să umfle capacele borcanelor”, spune Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău.

Dintre soiurile pentru pastă de tomate şi suc de roşie, cele mai folosite sunt Darsirius, care au puţine seminţe, substanţă uscată ridicată şi pieliţă subţire.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite