Câteva trucuri pentru a descoji ușor ouăle. Ce să adăugați în apă când le fierbeți
0În perioada aceasta a Sărbătorilor Pascale se fierb cele mai multe ouă din an, puține gospodine știind însă că sunt câteva trucuri care le pot ajuta să descojească mai ușor ouăle, fără a mai pune sare în apă.

Un site de specialitate a enumerat cauzele pentru care ouăle nu se descojesc cu ușurință:
Produs prea proaspăt – fiecare ou are o cameră de aer sub coajă, care se extinde pe măsură ce trece timpul de când au fost produse. Dacă oul este prea proaspăt, coaja este greu de curățat.
Temperatura incorectă a apei – Dacă punem ouă reci în apă fierbinte, albușul se coagulează și se lipește de coajă, care are funcție de protecție. Prin urmare, atât ouăle, cât și apa trebuie aduse la temperatura camerei înainte de gătit.
Temperatură ridicată a oului – Oul trebuie să fie răcit înainte de fi descojit, adică să fie ținut sub un jet de apă rece, pentru a fi descojit mai ușor.
Depozitarea ouălor într-un loc răcoros – Dacă păstrați ouăle pe un raft al frigiderului care răcește mai puternic sau în congelator, temperatura scăzută încurajează înghețarea și denaturarea proteinelor. Produsul se descojește apoi prost, indiferent cum îl gătiți.
Truc de viață util – Dacă doriți să înțelegeți cum să curățați rapid ouăle fierte tari, încercați să începeți procesul cu capătul mai subțire al produsului. Există o cameră de aer acolo – curățarea va fi mai ușoară decât dacă te apropii de ea de la capătul ascuțit (caz în care, scoateți coaja împreună cu albușul).
Cum se fierb ouăle, astfel încât să fie ușor de curățat
Gospodinele cu experiență au explicat cum trebuie să se fiarbă corect ouăle și ce trebuie adăugat în apă, astfel încât coaja să „se desprindă de la sine”, se arată pe blogul rozanc.si. Se dovedește că sarea nu ajută întotdeauna – este mai bine să folosiți bicarbonat de sodiu:
- Scoateți ouăle din frigider în prealabil;
- încălziți și apa la temperatura camerei;
- se toarnă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
- Agitați ușor ouăle, scufundați-le în apă și fierbeți.
Asigurați-vă că apa acoperă ouăle cu două degete și că nu este prea fierbinte - altfel produsul se va crăpa din cauza temperaturii ridicate sau a lipsei de lichid.