Cât costă cea mai scumpă ciocolată din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cea mai scumpă ciocolată din lume este obţinută dintr-o cacao pură FOTO: Odditycentral.com
cea mai scumpă ciocolată din lume este obţinută dintr-o cacao pură FOTO: Odditycentral.com

Dacă vreţi să degustaţi cea mai fină ciocolată din lume, trebuie să faceţi economii, pentru că nu oricine îşi poate permite această delicatesă. To’ak este numele celui mai scump desert de acest fel din lume, vândut în numai câteva magazine exclusiviste din lume.

Cea mai scumpă ciocolată din lume se numeşte To’ak şi o singură tabletă costă puţin peste 1.000 de lei. Ea este produsă manual, iar ceea ce o face atât de specială este varietatea foarte rară de cacao din care se prepară.

Aceasta este cultivată numai într-o zonă a Ecuadorului şi tot acolo este fabricată ciocolata, printr-un procedeu secret, care durează patru-cinci luni.

Boabele de cacao fermentează şi sunt transformate în ciocolată lichidă, care este modelată apoi în tablete. În centrulfiecărei tablete există un bob de cacao, care trebuie să măsoare 7-8 milimetri pentru a încăpea perfect în spaţiul respectiv.

cea mai scumpa ciocolata

Tableta de ciocolată are 81% cacao, iar producătorii spun că este cea mai pură din lume. Tocmai pentru că este ca o esenţă rară, ea se consumă cu ajutorul unui cleştişor special din lemn.

cea mai scumpa ciocolata

„Este cea mai scumpă şi pută ciocolată neagră din lume, fără să conţină lucruri extravagante, precum foiţe de aur sau diamante care să-i crească valoarea. Producem ciocolata în ţara de origine şi ne concentrăm asupra unei singure surse, care însumează 14 fermieri mici. Astfel, aceştia ne permit să ne implicăm în toate etapele de fabricare a ciocolatei“, a explicat Carl Schweizer, co-fondator al companiei producătoare.

cea mai scumpa ciocolata

Chiar şi ambalajul este unul deosebit: o cutie din lemn de ulm spaniol. Desertul poate fi găsit în numai câteva magazine exclusiviste din lume.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite