Mai oferă românii cadouri de 1 şi 8 martie? Cu cine sunt mai atenţi bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă flori, mărţişoarele şi dulciurile sunt cadourile oferite cel mai des de bărbaţi FOTO: wbaltv.com
Pe lângă flori, mărţişoarele şi dulciurile sunt cadourile oferite cel mai des de bărbaţi FOTO: wbaltv.com

Florile şi mărţişoarele sunt cele mai căutate cadouri cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, potrivit unui sondaj. Dacă tinerii au grijă, mai întâi de toate, de soţie sau de parteneră cu prijelul acestor sărbători, lucrurile se schimbă pe măsură ce bărbaţii înaintează în vârstă.

Nouă din zece români (87%) intenţionează să ofere cadouri cu ocazia sărbătorilor primăverii, conform studiului CAWI-Bus realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă în februarie 2015.

Florile şi mărţişoarele sunt cadourile cele mai căutate cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, reiese din acelaşi studiu. Cu această ocazie, românii din mediul urban intenţionează să ofere în procent de 89% flori.

Pe poziţia a doua se situează mărţişoarele (86%), iar pe cea de-a treia, dulciurile (71%). Din ultima categorie, cele mai căutate sunt bomboanele de ciocolată (80% din alegeri), pralinele şi tabletele de ciocolată. Una din trei persoane care intenţionează să ofere dulciuri de 1 şi 8 martie le iau în calcul pe cele făcute în casă.

Cine se bucură de mai multă atenţie din partea domnilor

Chestionaţi în legătură cu persoanele pentru care intenţionează să cumpere cadouri, bărbaţii au mai întâi de toate grijă de soţie/parteneră (84%) şi de mamă/soacră (81%). Colegele sunt luate în calcul de numai 49% dintre bărbaţi. Mama/soacra se regăseşte pe lista priorităţilor şi în cazul femeilor (87%), aceasta fiind urmată de prietenă (58%) şi de colegă (42%).

Odată cu înaintarea în vârstă, scade însă procentul celor care vor să ofere cadouri şi se schimbă şi ierarhia destinatarilor. Astfel, cei cu vârste cuprinse între 40-60 de ani intenţionează să ofere un cadou mamei/soacrei în procent de 69%, soţiei/partenerei în procent de 59%, iar fiicei/fiicelor în procent de 56%.

La studiu au participat 1.018 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, rezidente în mediul urban şi utilizatoare de internet. 883 din aceştia intenţionează să ofere cadouri de 1 şi 8 martie.

Citeşte şi:

Se deschide Târgul Mărţişorului la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti

Cel mai frumos Mărţişor: un Tonitza sau un Grigorescu?

De unde cumpărăm mărţişoare primăvara aceasta

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite