Care este diferenţa nutriţională dintre carnea de ied şi cea de miel

0
0
carne miel foto shutterstock

Carnea de ied are mai puţine grăsimi decât cea de miel, aceasta fiind principala diferenţă între ele. Iedul are mult mai puţine grăsimi – 2,6 g la 100 g de carne –, în timp ce mielul are 21 g de lipide la 100 g de carne.

Luând în calcul şi alte aspecte nutriţionale, carnea de ied este, în general, considerată mai sănătoasă decât carnea de miel. Carnea de ied este puţin mai „dulce“ decât cea de miel şi are un miros mai puţin pregnant.

Totodată, iedul are mai multe proteine ​​la 100 de grame, are un coţinut de colesterol mai scăzut chiar şi decât carnea de pui, iar numărul de calorii este mic: 100 g de carne de ied au 143 de calorii, în timp ce 100 g de carne de miel au mai mult decât dublu, 294 de calorii. De asemenea, iedul are un conţinut ridicat de proteine şi fier.

Continuarea articolului pe clickpoftabună.ro

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite