Berea „biblică“, produsă de o berărie din Ierusalim: cum s-a reuşit obţinerea licorii care era populară pe timpul lui Iisus şi ce gust are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul unei berării din Ierusalim, Itai Gutman, a reuşit în decurs de şase luni să obţină 20 de litri dintr-un sortiment de bere etichetată deja ca licoarea biblică, graţie celor 5 kilograme de grâu oferite pentru experiment de Universitatea din Tel Aviv. FOTO stuff.co
Proprietarul unei berării din Ierusalim, Itai Gutman, a reuşit în decurs de şase luni să obţină 20 de litri dintr-un sortiment de bere etichetată deja ca licoarea biblică, graţie celor 5 kilograme de grâu oferite pentru experiment de Universitatea din Tel Aviv. FOTO stuff.co

Berăria Herzl din Ierusalim a reuşit să producă 20 de litri de bere despre care se crede că era consumată în urmă cu 2000 de ani, pe vremea lui Iisus. Ingredientul principal a fost pus la dispoziţie de Universitatea din Tel Aviv, Israel.

Proprietarul unei berării din Ierusalim, Itai Gutman, a reuşit în decurs de şase luni să obţină 20 de litri dintr-un sortiment de bere etichetată deja ca licoarea „biblică”, graţie celor 5 kilograme de grâu oferite pentru experiment de Universitatea din Tel Aviv. 

Cercetătorii în genetică din cadrul instituţiei au cultivat grâu din soiul folosit în urmă cu două milenii la producerea unei licori slab alcoolizate, despre care se crede că era destul de populară în acele timpuri.

Proprietarul berăriei Herzl (foto jos) a declarat că şi-a dorit să producă „berea biblică ” din pură curiozitate, ca să vadă ce gust are şi dacă ar putea avea succes de piaţă în prezent.

bere facebook

FOTO Facebook 

Acesta împreună cu prietenii săi au consumat deja cei 20 de litri de bere obţinuţi, cu excepţia unei singure sticle, dar gustul, cu aromă vagă de miere şi stafide, cu 3% conţinut de alcool, nu ar avea succes în rândul consumatorului de azi, în opinia berarului. Berea biblică a fost produsă din cele 5 kilograme de grâu, alături de ingrediente clasice, cum sunt hameiul, drojdia şi apa.

"Am fost curioşi să vedem dacă reuşim să producem prima bere „biblică”. Dar nu cred că aroma acesteia şi-ar găsi locul pe piaţa actuală”, a precizat Gutman, citat de publicaţia „The Independent”.

Vinul era băutura sacră în urmă cu 2000 de ani, atât pentru evrei, cât şi pentru creştini, după cum se observă în menţionările din vechile scripturi, dar şi în practicile religioase actuale. Dar oamenii de ştiinţă sunt de părere că şi berea era destul de familiară în perioada respectivă, aşa că nu este exclus să fi fost consumată şi de Iisus şi de discipolii săi. Berea a fost adusă din Egipt de israeliţi, conform datelor oferite de reprezentanţii Muzeului Evreiesc din München, Germania.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite