5 reţete delicioase de cafea pe care trebuie neapărat să le încerci
0
Dacă v-aţi săturat să beţi aceeaşi cafea în fiecare dimineaţă, e timpul să încercaţi o modalitate mai creativă de a vă lua doza zilnică de cafeină. Fie că vă place cafeaua fierbinte, ice coffee sau ceva mai apropiat de un milkshake, în lista următoare veţi găsi o reţetă pe gustul dumneavoastră.
1. Thai Iced Coffe
Aveţi nevoie de:
- cafea măcinată
- 1 linguriţă de aromă de migdală
- 2 linguriţe de nucşoară măcinată
- 4 linguri de smântână lichidă
- 4 linguri de zahăr
Preparare:
Se amestecă nucşoara şi cafeaua măcinată şi se pun la fiert. După ce cafeaua a dat în clocot, adăugaţi zahărul şi aroma de migdală. Amestecaţi bine şi lăsaţi cafeaua să ajungă la o temperatură călduţă. Umpleţi patru pahare înalte până la jumătate cu gheaţă pisată şi turnaţi peste două treimi de cafea. Adăugaţi în fiecare pahar câte o lingură de frişcă. Dacă doriţi să obţineţi un efect stratificat, ţineţi o lingură deasupra paharului şi turnaţi frişca încet în lingură, astfel încât crema va pluti la suprafaţă.
2. Black Magic Coffe
Aveţi nevoie de:
- 300 g de cafea neagră proaspăt măcinată
- ¼ linguriţă de esenţă de ciocolată
- ¼ linguriţă de esenţă de alune
- ¼ linguriţă de esenţă de rom
- zahăr sau îndulcitor
Preparare:
Se toarnă cafeaua preparată în cană. Se adaugă esenţele de ciocolată, alune şi rom după gust. Adăugaţi îndulcitorul, amestecaţi şi savuraţi-vă cafeaua!
3. Creamy Iced Vanilla Caramel Coffee
Aveţi nevoie de:
- 4 ceşti de cafea preparată, adusă la rece sau la temperatura camerei
- 1 ceaşcă de lapte
- ⅓ ceaşcă de french vanilla creamer
- ¼ ceaşcă topping de îngheţată cu caramel
- 3 ceşti de gheaţă pisată
- Tub de frişcă
Preparare:
Se toarnă cafeaua, laptele, creamer-ul, topping-ul de caramel şi gheaţa într-un blender. Amestecaţi-le împreună la viteză ridicată până când conţinutul devine omogen. Se toarnă în patru pahare şi se adaugă frişcă deasupra.
4. Gingerbread Coffee
Aveţi nevoie de:
- apă fiartă
- lapte cald
- 3 linguri de cafea măcinată
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- ¼ linguriţă de nucşoară măcinată
- 1/8 linguriţă de ienibahar măcinat
- ½ linguriţă de ghimbir măcinat
- 1 lingură de melasă
Preparare:
Pune toate ingredientele, cu excepţia apei şi a laptelui, într-o cafetieră de 350 de ml. Se adaugă apa fierbinte şi amestecaţi cu coada unei linguri de lemn sau beţişoare. Puneţi capacul la loc şi preparaţi cafeaua timp de 4 minute. Turnaţi cafeaua în ceaşcă şi adăugaţi lapte după gust.
5. Coffe Imperial
Aveţi nevoie de:
- 6 cupe de cafea tare proaspăt măcinată
- 4 beţişoare de scorţişoară
- ½ ceaşcă de smântână lichidă
- zahăr după gust
- gheaţă pisată
- frişcă
- scorţişoară măcinată pentru ornat
Preparare:
Se adaugă beţişoarele de scorţişoară în cafeaua fierbinte şi lăsaţi-le aşa pentru o oră, apoi scoateţi beţişoarele. Adăugaţi zahărul şi apoi smântâna lichidă. Lăsaţi-le să se răcească. Turnaţi conţinutul într-un pahar înalt umplut cu gheaţă. Ornaţi cu frişcă şi un praf de scorţişoară.
Sursa: LifeHack